Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θησαυρός υστερορωμαϊκής περιόδου στην Κροατία

Πάνω από 50 ασημένια αντικείμενα του 4ου αι.μ.Χ. συνολικού βάρους άνω των 30 κιλών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο Vinkovci της Κροατίας ...


Πάνω από 50 ασημένια αντικείμενα του 4ου αι.μ.Χ.
συνολικού βάρους άνω των 30 κιλών ανακάλυψαν οι
αρχαιολόγοι στο Vinkovci της Κροατίας

Πολυτελή επάργυρα σκεύη του 4ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους κατά την διάρκεια των πρόσφατων ανασκαφών στην πόλη Vinkovci στην ανατολική περιοχή της Κροατίας.


Λόγω της μεγάλης αξίας των ευρημάτων, πάνω από 50 αντικείμενα όπως πιάτα, συνοδευτικά πιατάκια φλυτζανιού, κούπες, στάμνες, κύπελλα και κουτάλια, με συνολικό βάρος άνω των 30 κιλών, φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκιο με συναγερμό και 24ωρη αστυνομική επιτήρηση στο μουσείο της πόλης. 


«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα που ανακαλύφθηκαν ανήκαν σους πρώτους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής και χρησιμοποιούνταν μόνο για σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις και όχι για καθημερινή χρήση. Μπορούμε να πούμε ότι οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου οικιακού εξοπλισμού απολάμβαναν μια πλουσιοπάροχη ζωή» αναφέρει η Anita Rapena Papesa, έφορος του Μουσείου του Vinkovci.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αρχαιολογική ανακάλυψη του Vinkovci θα προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση καθώς είναι μεγαλύτερης αξίας από τους θησαυρούς του Sevsos, έναν θησαυρό ασημένιων αντικειμένων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που βρέθηκε το 1990, συνολικής αξίας 48 εκ. ευρώ.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια