Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας γιορτάζει

Το κτίριο αυτό σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, μετά την παραχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΠΠΟΤ και την αν...


Το κτίριο αυτό σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, μετά την παραχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΠΠΟΤ και την αναπαλαίωσή του από την αρμόδια Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων.


Στις 27 Μαρτίου 1830 διορίστηκε ο πρώτος δάσκαλος, Λουκάς Θεοχαρίδης, και τον Απρίλιο του ίδιου έτους άρχισε να λειτουργεί το Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο της Σαλαμίνας, το κτίριο του οποίου είχε αρχίσει να οικοδομείται ήδη από το 1826 και θεωρείται ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά Καποδιστριακά σχολεία της Ελλάδας.


Τιμώντας την επέτειο αυτή η ΚΣΤ΄ΕΠΚΑ διοργάνωσε εκδήλωση σήμερα στις 6 μ.μ. με θέμα: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Καποδιστριακό Σχολείο της Σαλαμίνας». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμό της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΤ, Λίνας Μενδώνη, ομιλία «Απρίλιος 1830: η έναρξη της εκπαίδευσης στη Σαλαμίνα» από την εκπαιδευτικό Ελένη Τούτση - Δρίβα.


Επίσης ομιλία με θέμα «Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Καποδιστριακό Σχολείο της Σαλαμίνας» από τη διευθύντρια της ΚΣΤ' ΕΠΚΑ Στέλλα Χρυσουλάκη. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Νένα Βενετσάνου, οι γονείς της οποίας φοίτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο.


Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια