Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η ανασκαφική ομάδα επιστρέφει για την Ανασκαφή Παραβέλας 2012

Στο Άργος Ορεστικού επιστρέφει η ανασκαφική ομάδα που ερευνά τη θέση Παραβέλα για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου.


Στο Άργος Ορεστικού επιστρέφει η ανασκαφική ομάδα που ερευνά τη θέση Παραβέλα για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου.


Η ανασκαφή θα συνεχιστεί κανονικά, με τη συμμετοχή αρχαιολόγων, είκοσι δύο φοιτητών και φοιτητριών από τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλονίκης, και εργατών από την περιοχή. Η ανασκαφική ομάδα σχεδιάζει επίσης μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως μια ανοικτή δημόσια εκδήλωση σχετικά με τους στόχους και την πρόοδο της ανασκαφής και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά σχετικό με την αξία της πολιτισμικής κληρονομιάς και την προστασία της.


Οι αρχαιότητες της Παραβέλας βρίσκονται εκτός των ορίων της αρχαίας Διοκλητιανούπολης και αποτελούν τα κατάλοιπα μιας πόλης αρχαιότερης από αυτήν. Στους επιστημονικούς στόχους της ανασκαφής περιλαμβάνεται η περαιτέρω διερεύνηση των αρχιτεκτονικών καταλοίπων του χώρου και της σχέσης τους με το αρχαίο Άργος.


Στην Παραβέλα,  ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα, είχαν αποκαλυφθεί ήδη από το το 1972 δύο τάφοι, μία παλαιοχριστανική εκκλησία με ψηφιδωτό δάπεδο και υπολείμματα της ρωμαϊκής εποχής, με σημαντικότερο το άκρο χεριού αγάλματος που κρατάει ένα κλαδί δάφνης.




Πηγή: FindKastoria

Δεν υπάρχουν σχόλια