Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έτοιμοι να αναβιώσουν τον Μύθο

Ένα μόλις 24ωρο απομένει για το τετραήμερο ταξίδι της Αργούς στα νερά του Παγασητικού, που ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται την ερχόμενη ...


Ένα μόλις 24ωρο απομένει για το τετραήμερο ταξίδι της Αργούς στα νερά του Παγασητικού, που ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή τη φορά ωστόσο τελικός προορισμός για το πλοίο δεν είναι η μυθική Κολχίδα, αλλά η θάλασσα από την οποία ξεκίνησαν πριν από 2.500 χρόνια οι Αργοναύτες.


Σκοπός του τετραήμερου ταξιδιού της Αργούς είναι αυτή τη φορά τα γυρίσματα τηλεοπτικού συνεργείου από την Αυστραλία το οποίο θα γυρίσει ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αρχικά από το BBC, αλλά και από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως το Al Jazeera, τη Rai Uno., το History Channel, κ.α.


Χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου συγκεντρώθηκαν οι εξήντα και πλέον κωπηλάτες οι οποίοι θα σηκώσουν το βαρύ φορτίο να ταξιδέψουν το πλοίο της Αργούς μέχρι το Τρίκερι και παρουσιάστηκαν οι στολές με τις οποίες θα είναι ενδεδυμένοι οι κωπηλάτες και οι οποίες είναι πανομοιότυπες με τις ενδυμασίες που φορούσαν οι κωπηλάτες του μυθικού πλοίου τον 15ο αιώνα π. Χ.


Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου έγινε μία τελευταία συγκέντρωση προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού. Στη σημερινή συγκέντρωση, όπως και στη χθεσινή, ήταν παρόντα και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου από την Αυστραλία το οποίο αποτελείται από ένα σκηνοθέτη, δύο κάμεραμέν και ένα φωτογράφο. Στο πλοίο, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρχουν 48 κωπηλάτες, ο κυβερνήτης και ο ύπαρχος. Οι υπόλοιποι κωπηλάτες θα επιβαίνουν σε πλοίο συνοδείας που θα ακολουθεί την Αργώ σε όλο της το ταξίδι και οι οποίοι θα εναλλάσσουν τους κωπηλάτες που θα καταπονούνται.


Το ταξίδι της Αργούς θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 8 το πρωί από την παραλία του Βόλου, όπου είναι ελλιμενισμένο το πλοίο. Μετά από κωπηλασία λίγων εκατοντάδων μέτρων η Αργώ θα σταθμεύσει στην περιοχή των Πευκακίων απ΄ όπου θα ξεκινήσουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα με την επανεπιβίβαση των Αργοναυτών οι οποίοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους με πρώτο σταθμό το λιμανάκι στο Λαγούδι, λίγο πριν την Άφησσο. Η άφιξη στο Λαγούδι προγραμματίζεται για τις 12 το μεσημέρι. Μετά από μία μικρή στάση η Αργώ θα ξεκινήσει το ταξίδι της για την Άφησσο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα φτάσει στις 2 περίπου μετά το μεσημέρι. Εκεί θα προσφερθεί γεύμα στο πλήρωμα του πλοίου, ενώ γύρω στις 3.30 μετά το μεσημέρι οι κωπηλάτες θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη Μηλίνα, όπου εκτιμάται ότι θα φτάσουν γύρω στις 8.30 το βράδυ. Οι κωπηλάτες θα δειπνήσουν και μετά θα ξεκουραστούν σε δωμάτια για τα οποία έχει μεριμνήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.


Δύο από τους κωπηλάτες της Αργούς
Το Σάββατο το πρωί οι κωπηλάτες θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με ενδιάμεσους σταθμούς τα γύρω νησάκια. Το Βαλτούδι, τον Αλατά, την Πρασούδα και το Τραχήλι. Οι κωπηλάτες το μεσημέρι του Σαββάτου θα γευματίσουν με τροφή που θα τους μεταφέρει ταχύπλοο σκάφος από τη Μηλίνα. Μετά το γεύμα οι Αργοναύτες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το Νησί των Τρικέρων, όπου θα τους περιμένουν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του χωριού. Μετά το δείπνο οι Αργοναύτες θα διανυκτερεύσουν στο μοναστήρι της περιοχής.


Το πρωί της Κυριακής θα συνεχιστούν τα γυρίσματα με το πλοίο να ξεκινά από το Τρίκερι για την Αγία Κυριακή, όπου θα δειπνήσουν και θα διανυκτερεύσουν. Τη Δευτέρα το πρωί οι κωπηλάτες θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για το Βόλο, όπου αναμένεται να φθάσουν νωρίς το βράδυ μετά από κωπηλασία δέκα και πλέον ωρών.




Πηγή: Α. Τσελέντης, Εφημερίδα "Ταχυδρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια