Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ατέρμων Χρόνος» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με τις υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου, υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση με τίτλο «Ατέρμων Χρόνος» θα...


Με τις υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου, υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση με τίτλο «Ατέρμων Χρόνος» θα εγκαινιαστεί στο εσωτερικό αίθριο του μουσείου στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19.30. 


Πρόκειται για 38 υδατογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική αρχαιότητα, τον νεολιθικό μικρόκοσμο, τις κρητομυκηναϊκές τοιχογραφίες και σφραγίδες, την κλασική αγγειογραφία, τα λαμπρά έργα μεταλλοτεχνίας και χρυσοχοΐας, τη μνημειακή πλαστική. 

Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί την προσωπική της τεχνική βασισμένη στο σχέδιο, το οποίο καθορίζει τη δομή του θέματος, αλλά και στην ακουαρέλα, που το ζωντανεύει. 

Τα έργα της υμνούν τον άνθρωπο και κυρίως τη γυναικεία μορφή. 

Κόρες, Μαινάδες, θεές, Νίκες, αλλά και αθλητές και κυνηγοί, είναι μερικές από τις μορφές που αποδίδονται με την απλότητα του αρχαίου ιδεώδους του μέτρου, της ισορροπίας και της συμμετρίας. 


Η τελική σύνθεση απαλλαγμένη από τα πρωτότυπα έργα της έμπνευσης, έχει τη σφραγίδα ενός σύγχρονου, όσο και διαχρονικού ρεαλιστικού έργου που αποπνέει ταυτόχρονα μια μαγεία ιδεαλισμού και ρομαντισμού. 

Η εικαστικός Όλγα Αναστασιάδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (Kunstgewerbeschule) της Ζυρίχης από το 1973-1978. Από το 1988 είναι μέλος του Institut Européen d’ Aquarelle, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Έχει παρουσιάσει 20 ατομικές και έχει λάβει μέρος σε 10 ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου 2012. 


Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια