Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίοι τυμβωρύχοι στο Μαυσωλείο της Κνίδου

Ανασκαφές ξεκίνησαν και πάλι μετά από μια πενταετή παύση στο Θολωτό Μαυσωλείο στην αρχαία ελληνική πόλη της Κνίδου, που βρίσκεται στη σημερ...


Ανασκαφές ξεκίνησαν και πάλι μετά από μια πενταετή παύση στο Θολωτό Μαυσωλείο στην αρχαία ελληνική πόλη της Κνίδου, που βρίσκεται στη σημερινή πόλη της Datca, στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας στοιχεία για μια υπόθεση κλοπής που χρονολογείται πριν από 1.800 χρόνια.


Οι ανασκαφικές εργασίες στον Θόλο του 2012 ανακάλυψαν ότι ορισμένα αντικείμενα από τον τάφο έχουν κλαπεί ή καταστραφεί από αρχαίους τυμβωρύχους. Η κλοπή εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο Selçuk, αποκαλύπτοντας ότι τυμβωρύχοι υπήρχαν ακόμη και πριν από 1.800 χρόνια.

«Βρήκαμε ότι οι αρχαίοι ληστές ήταν πιο γρήγοροι στην σύλληση τάφων από τους σημερινούς. Οι ληστές έκλεψαν το μαυσωλείο 350 χρόνια μετά την ταφή των πρώτων ιδιοκτητών των τάφων, τον 4ο αιώνα π.Χ. Βρήκαμε ένα κερί που ανήκει στους ληστές, το οποίο έριξαν πάνω στη βιασύνη τους για να ξεφύγουν. Πιστεύουμε ότι έφυγαν πολύ βιαστικά καθώς τους έπεσε ένα χρυσό στολίδι, πάχους 1 χιλ. μεταξύ των πολύτιμων αντικειμένων που είχαν κλέψει", δήλωσε ο Δρ. Ertekin Doksanaltı.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού του θεού Διονύσου αποτελείται από μια πύλη εισόδου (πρόπυλο) και από μια περίστυλη στοά. Οι στήλες θα ανεγερθούν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών υποδομής του 2012. Περίπου 70.000 εγχώριοι και ξένοι τουρίστες έχουν επισκεφθεί την αρχαία Κνίδο τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της είναι ακόμα σε εξέλιξη.

"Κάποια διακοσμημένα μπλόκ λίθων από τον αρχαιολογικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποτέλεσαν τη δομή της στοάς, έχουν ταξινομηθεί και προετοιμάζονται για μελλοντική αποκατάσταση", δήλωσε ο Doksanaltı.

Ένα μέρος της αρχαίας Κνίδου χτίστηκε στην ηπειρωτική χώρα και ένα μέρος της στο νησί Triopion ή ακρωτήρι Κριό. Υπάρχει έντονη συζήτηση για το αν θα το τελευταίο μέρος της πόλης θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως νησί ή ακρωτήριο, επειδή στην αρχαιότητα ήταν συνδεδεμένο με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός υπερυψωμένου μονοπατιού και μιας γέφυρας.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια