Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το ρωμαϊκό θέατρο της Πομπηϊούπολης στο φως

Οι ανασκαφές στην Πομπηϊούπολη έφεραν στο φως αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο. Αρχαίο θέατρο του 2ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη τ...

Οι ανασκαφές στην Πομπηϊούπολη
έφεραν στο φως αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.

Αρχαίο θέατρο του 2ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη της Πομπηϊούπολης στο Taskopru, που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία της Τουρκίας, Kastamonu.

Η λέκτορας του πανεπιστημίου Kastamonu και επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών της αρχαίας πόλης της Πομπηϊούπολης, καθηγήτρια Dr. Latife Summerer, δήλωσε ότι οι φετινές εργασίες ανασκαφής πήγαν καλά και έφτασαν στο μεγαλύτερο μέρος τους μετά από 6 χρόνια προσπάθειας.

Η καθηγήτρια Summerer, η οποία ηγείται των ανασκαφών, δήλωσε ότι ανακάλυψαν τα μαρμάρινα σκαλιά του αρχαίου θεάτρου ενώ επισήμανε ότι η αρχιτεκτονική κατάσταση του θεάτρου είναι σε πάρα πολύ κατάσταση.

Πρόσθεσε ότι η αρχαιολογική ανασκαφή της αρχαίας πόλης της Πομπηϊούπολης συνεχίζεται, ενώ ο στόχος τους είναι να αποκαλυφθεί το υπόλοιπο του θεάτρου.

Η Summerer δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες και οι αρχαιολόγοι από 7 διαφορετικές χώρες, συμμετέχουν στις εργασίες ανασκαφής ενώ υπάρχουν επίσης φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια που ζουν στην περιοχή του Kastamonu.

Στην αρχαία πόλη της Πομπηϊούπολης  έχουν έρθει στο φως πολλά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή. Ο αρχαίος Ρωμαίος διοικητής, ο Pompeious (Gnaeus Pompeius Magnus), έχτισε την πόλη στον λόφο Zimbilli το 64 π.Χ. και την ονόμασε Πομπηϊούπολη.



Δεν υπάρχουν σχόλια