Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα ακέφαλα αγάλματα της αρχαίας Αφροδισιάδας

Η ανασκαφή που συνεχίζεται σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας, την αρχαία πόλη της Αφροδισιάδας στο Karaca...


Η ανασκαφή που συνεχίζεται σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας, την αρχαία πόλη της Αφροδισιάδας στο Karacasu, αποκάλυψε δύο ακέφαλα αγάλματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το ένα από τα δύο αγάλματα έχει ύψος 1,76 μέτρα ενώ το άλλο 1,68 μέτρα. Το πρώτο από τα αγάλματα κρατά έναν πάπυρο στο αριστερό χέρι ενώ το δεξί βρίσκεται πάνω στο στήθος του. Υπάρχει επίσης ένα πακέτο εγγράφων πίσω από το αριστερό πόδι του, αλλά έχουν σπάσει τα δάχτυλα και το κεφάλι.

Το δεύτερο άγαλμα είναι επίσης ακέφαλο. Το δεξί του χέρι έχει σπάσει από το βραχιόνιο οστό και κάτω, ενώ στο αριστερό χέρι έχει σπάσει από τον αγκώνα. Υπάρχει επίσης ένα πακέτο των εγγράφων δίπλα στο δεξί χέρι του.


Τα δύο μεγάλα ακέφαλα αγάλματα που βρέθηκαν στην αρχαία Αφροδισιάδα.
Η Αφροδισιάδα ήταν μία μικρή πόλη στην Καρία, στην Μικρά Ασία κτισμένη στην περιοχή του Αφροδισίου ακρωτηρίου και υπαγόταν στην Κνίδο. Ήταν πολύ γνωστή για τα μάρμαρά της και τη Σχολή γλυπτικής. Βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο χωριό της Τουρκίας Geyre στη νοτιοδυτική ακτή της Μικράς Ασίας, 230 χλμ. νοτιοανατολικά της Σμύρνης και απέχει 10 χλμ. από την ακτή. Πήρε τον όνομά της από την θεά Αφροδίτη και στην περίοδο της Ύστερης Αρχαιότητας μετονομάσθηκε σε Σταυρούπολη.

Ο καθηγητής Roland R. Smith είναι επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή. Η αρχαία ελληνική πόλη Αφροδισιάδα, είναι σήμερα ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Τουρκίας. Περιλαμβάνεται επίσης στην μόνιμη Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO. 



Πηγή: The Archaeology News Network , Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια