Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νεότερα για τον θησαυρό των Γετών στη Βουλγαρία

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας τιάρας με μοτίβα ζώων και ένα κομμάτι από κεφάλι αλόγου, ...


Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας τιάρας με μοτίβα ζώων και ένα κομμάτι από κεφάλι αλόγου, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία.


Τα σημαντικά ευρήματα χρονολογούνται από το τέλος του 4ου ή αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. και βρέθηκαν σε μια έκταση μεγαλύτερη των 150 αρχαίων τάφων.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν κοντά στο βουνό Omurtag στο χωριό Sveshatari, περίπου 400 χλμ βορειοανατολικά της Σόφιας, ενώ στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 πλακέτες με γυναικείες μορφές, καθώς και 100 χρυσά κουμπιά.

Η Diana Gergova, επικεφαλής ερευνήτρια του Θρακικού πολιτισμού του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας στη Σόφια, εξηγεί ότι ο θησαυρός ήταν τυλιγμένος σε χρυσά υφάσματα, ενώ μια σειρά από κομμάτια χρυσού ανακαλύφθηκαν σε κοντινή απόσταση.

«Αυτά ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, απομεινάρια από ένα τελετουργικό ταφής. Αναμένεται να ανακαλυφθεί  ένα τεράστιο νεκροταφείο, που πιθανώς να σχετίζεται με την κηδεία του ηγέτη Kotela Gath, ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου Β 'της Μακεδονίας , πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το ευρήματα είναι τόσο σημαντικά που σήμερα τοποθετήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σόφια, ενώ την ίδια μέρα κι όλας έχει κανονίσει να επισκεφθεί το μουσείο, για να δει τα αρχαιολογικά ευρήματα και ο  Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Μπορείτε να δείτε την αρχική δημοσίευση εδώ.
Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια