Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκό ψηφιδωτό σε εργοτάξιο στην Ταρσό

Το ψηφιδωτό εικόνα που βρέθηκε σε εργοτάξιο στην Ταρσό της Μερσίνας. Ένα ψηφιδωτό του 2 ου ή 3 ου αιώνα μ.Χ. που απεικονίζει μια αν...


Το ψηφιδωτό εικόνα που βρέθηκε σε εργοτάξιο
στην Ταρσό της Μερσίνας.
Ένα ψηφιδωτό του 2ου ή 3ου αιώνα μ.Χ. που απεικονίζει μια ανθρώπινη φιγούρα ανακαλύφθηκε σε εργοτάξιο κατά τη διάρκεια κατασκευής μιας νέας αγοράς στην νότια επαρχία Mersin στην περιφέρεια της Ταρσούς στην Τουρκία.

Ο κυβερνήτης της Ταρσούς, Orhan Şefik Güldibi δήλωσε ότι το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε τυχαία στην περιοχή όπου λάμβαναν χώρα κατασκευαστικές εργασίες.

«Ίσως βρήκαμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Ταρσό. Γνωρίζουμε ότι η ιστορία της Ταρσούς χρονολογείται από την αρχαία εποχή. Έχουμε ήδη βρει ψηφιδωτά του Ορφέα στην αρχαία ρωμαϊκή οδό δίπλα στο δικαστικό μέγαρο. Μας δείχνει τον πλούτο των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής μας», δήλωσε.

Μετά την ανακάλυψη του ψηφιδωτού, οι εργασίες σταμάτησαν και ξεκίνησε η επιστημονική έρευνα. Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι στην περιοχή υπήρξε κατασκευή με διαστάσεις 25x5 μέτρα, η οποία εκτιμάται ότι πρόκειται για δεξαμενή νερού της πρώιμης ρωμαϊκής περιόδου.

«Αυτή η κατασκευή θα μπορούσε επίσης να είναι τα κατάλοιπα ενός ρωμαϊκού λουτρού, παλατιού ή έπαυλης. Θα το δούμε μετά τις έρευνες. Το ψηφιδωτό με την ανθρώπινη φιγούρα φέρει ελληνική γραφή, η οποία θα πρέπει να μεταφραστεί από τους εμπειρογνώμονες. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα ψηφιδωτά γύρω από αυτό. Θα το αποκαταστήσουμε και θα το εμφανίσουμε», δήλωσε ο Güldibi.


Δεν υπάρχουν σχόλια