Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σημαντικά ευρήματα σε ανασκαφές στο Δέλτα Φαλήρου

Σημαντικά ευρήματα βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στο Δέλτα Φαλήρου, επί των οδών Φιλίππου, Ευριπίδου, Πεισιστράτου, Σαχτούρη και Λεωφόρων ...


Σημαντικά ευρήματα βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στο Δέλτα Φαλήρου, επί των οδών Φιλίππου, Ευριπίδου, Πεισιστράτου, Σαχτούρη και Λεωφόρων Ποσειδώνος και Συγγρού, στο πλαίσιο του έργου «Χωματουργικές εργασίες για το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Στ. Νιάρχος».


Συγκεκριμένα βρέθηκαν ταφές, πυρές, καύσεις και εγχυτρισμοί σε πίθους, που χρονολογούνται στον 7ο και 6ο αι. π. Χ., ενώ όλα έχουν μεταφερθεί, οπότε αυτό που μένει είναι να κλείσουν οι δοκιμαστικές τομές, κάτι που θα συμβεί και μετά τη χτεσινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πιο σημαντικές αρχαιότητες αναμένεται να βρεθούν στην κανονική ανασκαφή που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το κανάλι.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο χρηματοδοτεί πλήρως την κατασκευή και τον εξοπλισμό του, με δωρεά ύψους 566.000.000 ευρώ. Το ΚΠΙΣΝ, που θα σχεδιάσει ο κορυφαίος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, περιλαμβάνει τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων.

Το έργο θα παραδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο εντός του 2015.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια