Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ψηφιδωτό Έρωτα με Ιππόκαμπο ανακαλύφθηκε στα Άδανα

Το ψηφιδωτό του Έρωτα με τον ιππόκαμπο εκτιμάται ως μοναδικό στον κόσμο Ψηφιδωτό που απεικονίζει Έρωτα επάνω σε Ιππόκαμπο να ψαρεύει ...

Το ψηφιδωτό του Έρωτα με τον ιππόκαμπο
εκτιμάται ως μοναδικό στον κόσμο

Ψηφιδωτό που απεικονίζει Έρωτα επάνω σε Ιππόκαμπο να ψαρεύει ανακαλύφθηκε στην περιοχή Yumurtalık, στη νότια επαρχία των Αδάνων, στην Τουρκία. 

Για πρώτη φορά παγκοσμίως ανακαλύπτεται ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Έρωτα να καβαλά το μισό-ψάρι μισό-άλογο, τον Ιππόκαμπο της ελληνικής μυθολογίας.

Κατασκευασμένο από μάρμαρο, γυαλί και πέτρα, το ψηφιδωτό χρονολογείται από την ύστερη Ρωμαϊκή έως και την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.

Η διεύθυνση του μουσείου των Αδάνων ξεκίνησε τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή, όπου και το ψηφιδωτό ήρθε στο φως. Μία εβδομάδα πριν προσδιορίστηκε η ύπαρξη έπαυλης στην περιοχή. Η έπαυλη πιστεύεται ότι ανήκε σε ανώτατο αξιωματούχο του κράτους και το ψηφιδωτό του Έρωτα αποκαλύφθηκε όταν ανασκάφηκε ένα μέρος της.

Ο αντιδήμαρχος του Yumurtalık, Erdol Erden δήλωσε ότι το ψηφιδωτό του Έρωτα βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανασκαφής μιας εβδομάδας. «Βρήκαμε νέους και ενήλικες Έρωτες στην έπαυλη. Οι ειδικοί λένε ότι οι φιγούρες αυτές είναι οι πρώτες και μοναδικές στον κόσμο», δήλωσε ο Erden.


Δεν υπάρχουν σχόλια