Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Απεργία την Πέμπτη για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό

Ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το νέο Οργανόγραμμα που αφορά τον κλάδο Σε νέα απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου εργαζόμε...

Ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για
το νέο Οργανόγραμμα που αφορά τον κλάδο

Σε νέα απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων και στον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του σχεδίου για το νέο Οργανόγραμμα που αφορά στον πολιτισμό.

Οι εργαζόμενοι (μόνιμοι, αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι) διεκδικούν επίσης την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με τακτικό προσωπικό, την διασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Προστασίας Μνημείων, δηλαδή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την άρση των θεσμικών κωλυμάτων στην εκτέλεση των έργων του του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό, αξιοπρεπή εργασία και μισθό και άρση των μαζικών απολύσεων του προσωπικού των αρχαιολογικών ερευνών στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Τέλος απευθύνουν έκκληση και στα άλλα σωματεία των εργαζομένων στον πολιτισμό για την συμμετοχή τους στην απεργία. Ας σημειωθεί ότι σ΄ αυτή την απεργία δεν συμμετέχει μέχρι στιγμής το σωματείο των αρχαιοφυλάκων, επομένως μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτά.

Ζητούν από το Σαμαρά επανασύσταση του ΥΠΠΟ

Χθες σκόπευε να αποστείλει ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας τις προτάσεις του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον υποσχέθηκε στους εργαζομένους του ΥΠΠΟ στην προχθεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους. Έπειτα από αυτή τη διαβεβαίωση οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, που απεργούσαν προχθές, με εξαίρεση τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι εργάσθηκαν για να μείνουν ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι (πλην του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που παρέμεινε κλειστό), έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνθηκαν προς το μέγαρο Μαξίμου όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως είπαν, να μην εφαρμοστεί το σχέδιο οργανογράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, γιατί αυτό οδηγεί «στην τέλεια υποβάθμιση, συρρίκνωση και στην ουσία εξαφάνιση του πολιτισμού από τη δημόσια πολιτική της χώρας».

Οι αρχαιολόγοι κάλεσαν επίσης τα μέλη του σωματείου τους σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την προσεχή Πέμπτη (14/3) με αίτημα του κλάδου τους. Ζητούν την ανάκληση των απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απόσυρση του προσχεδίου του νέου οργανογράμματος του πρώην ΥΠΠΟ, την επίλυση του ζητήματος των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον Μάρτιο του 2012 και την αναθεώρηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε έργα ΕΣΠΑ. Οι αρχαιολόγοι δίνουν ραντεβού την Πέμπτη στις 11 π.μ. έξω από το κτήριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας στην Αθήνα. Και την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη και στην κεντρική πλατεία στη Σπάρτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια