Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα ψηφιακό μουσείο για τον Πλάτωνα στην Ακαδημία του

Ψηφιακό μουσείο για τη ζωή και το έργο του Πλάτωνα πρόκειται να «εγκατασταθεί» στον κατ΄εξοχήν χώρο που σχετίζεται με τον μεγάλο φιλόσοφο...


Ψηφιακό μουσείο για τη ζωή και το έργο του Πλάτωνα πρόκειται να «εγκατασταθεί» στον κατ΄εξοχήν χώρο που σχετίζεται με τον μεγάλο φιλόσοφο της αρχαιότητας, την Ακαδημία Πλάτωνος. 

Το μουσείο θα στεγαστεί σε ένα λυόμενο κτίριο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο -θα είναι δηλαδή, μία απολύτως αναστρέψιμη επέμβαση-  και θα έχει εμβαδόν 100-120 τ.μ.

Όπως αποφασίσθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η κατασκευή θα είναι καλαίσθητη ενώ η παρουσία του μουσείου σ΄ αυτήν την περιοχή αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού  χώρου δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει πολυμεσικές εφαρμογές γύρω από την δράση και  τη διδασκαλία του φιλοσόφου.

Το πολυεπίπεδο ψηφιακό μουσείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.


Πηγή: Μ. Θερμού, Το Βήμα , Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια