Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τέλη Ιουνίου η καθέλκυση της «Αργούς»

Στα τέλη Ιουνίου θα καθελκυστεί και πάλι στο γνώριμο χώρο της, στην παραλία του Βόλου, μετά τις εργασίες συντήρησής της που ξεκίνησαν στι...


Στα τέλη Ιουνίου θα καθελκυστεί και πάλι στο γνώριμο χώρο της, στην παραλία του Βόλου, μετά τις εργασίες συντήρησής της που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, μετά την ανάδειξη του αναδόχου που προέκυψε μετά από έρευνα αγοράς.

Τα παραπάνω σημειώνει σε γραπτή απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης απαντώντας σε σχετική επερώτηση που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Αρ. Δουλόπουλος., Αρ. Μπαιράμης, Βεργής - Ζαρκάδας και Θ. Διαμαντένιας.

«Το σκάφος της «Αργούς» δεν αποτελεί απλώς ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Βόλου, ούτε μόνον στοιχείο τουριστικής προβολής, αλλά αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή ως ένα εμβληματικό στοιχείο του πολιτισμού και της ταυτότητας της πόλης και των δημοτών της . Το πρώτο μέλημά μας λοιπόν, είναι η μακροημέρευση του σκάφους, κάθε δε πίεση για την οποιαδήποτε εκμετάλλευση του πρέπει να σέβεται και συνυπολογίζει την αυστηρότατη τήρηση των προδιαγραφών συντήρησης και επισκευών. Οι προδιαγραφές αυτές διατυπώνονται σαφώς στο «Τεύχος συντήρησης και χειρισμού τη προϊστορικής πειραματικής πεντηκοντόρου», δηλαδή το Εγχειρίδιο Συντηρήσεων του σκάφους, το οποίο τηρείται απαρεγκλίτως.

Έτσι λοιπόν το πλοίο έχει ανελκυστεί από το Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει η γενική συντήρησή του. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες μόλις ενεργοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του 2013, προχώρησε στην έγκριση της μελέτης και την έρευνα αγοράς. Η πρώτη έρευνα με ημερομηνία λήξης την 5η Απριλίου, απέβη άκαρπη ενώ η δεύτερη στις 23 Απριλίου έληξε με την επιλογή της μοναδικής προσφοράς. Στις 29 Απριλίου υπογράφηκε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο, ο οποίος εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε τις εργασίες σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Η σύμβαση προβλέπει γενική συντήρηση για την ολοκλήρωση της οποίας θα απαιτηθεί διάστημα 4-7 εβδομάδων και η οποία βέβαια θα εξαρτηθεί από τις δυσκολίες που θα προκύψουν στο πρώτο στάδιο συντήρησης αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα αναδείχθηκε επίσης μέσω διαδικασίας έρευνας αγοράς ο ανάδοχος της καθέλκυσης και ανέλκυσης του πλοίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια