Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το ανθρώπινο σώμα ως τοπίο

Η έκθεση, με τίτλο «Γυμνά και Μεγάλιθοι. Στο πέρασμα του χρόνου»  παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μελετητής εδώ κ...

Η έκθεση, με τίτλο
«Γυμνά και Μεγάλιθοι. Στο πέρασμα του χρόνου»
 παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Μελετητής εδώ και 30 χρόνια του ανθρώπινου σώματος σε συνδυασμό με τους μεγάλιθους του Stanton Drew στην Αγγλία ο φωτογράφος και διευθυντής του κινηματογραφικού αρχείου της Νέας Υόρκης Robert Haller παρουσιάζει μία σειρά αυτών των έργων του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση, με τίτλο «Γυμνά και Μεγάλιθοι. Στο πέρασμα του χρόνου» παρουσιάζει σε παράλληλη αφήγηση δύο γνώριμα θέματα: το γυμνό και το τοπίο. Το ανθρώπινο σώμα έτσι, ως σηματοδότης του περάσματος του χρόνου συνδιαλέγεται μορφικά με τα απομεινάρια του Stanton Drew ενός πολιτισμικού μνημείου, που μαρτυρεί την ανθρώπινη παρουσία, που έφθασε ως εμάς από ένα μακρινό παρελθόν. Και ο δημιουργός χειρίζεται το μνημείο ως ζωντανό οργανισμό και το ανθρώπινο σώμα ως τόπο συμπύκνωσης και προβολής των επιθυμιών και των αναμνήσεων της εσώτερης φύσης μας.

Η έκθεση συμπληρώνεται από το αφιέρωμα στις ταινίες της δημιουργού Amy Greenfield, παρουσιάζοντας την παράλληλη πορεία των δύο καλλιτεχνών. Θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια