Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ήρωες από χέρι...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει τις αγκάλες του στο κοινό, οργανώνοντας κάθε τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει τις αγκάλες του στο κοινό, οργανώνοντας κάθε τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζει αύριο (17 Ιουλίου στις 18.30) την έκθεση «Ήρωες από χέρι», που είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς έξι μαθημάτων εικονογράφησης με τον ομώνυμο τίτλο που ολοκληρώθηκαν στο χώρο του μουσείου. 

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα των μαθημάτων εικονογράφησης με τον ομώνυμο τίτλο που ολοκληρώθηκαν σε έξι συναντήσεις στο χώρο του ΑΜΘ. Η οργάνωση του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε από τον τομέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Δημοσιευμάτων και το Σύνδεσμο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και γνωστό εικονογράφο Κώστα Αρώνη.


Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στο σεμινάριο εικονογράφησαν ένα επεισόδιο της ζωής του ήρωα ή της ηρωίδας της αρχαίας μυθολογίας που είχαν επιλέξει, με φαντασία αλλά και … αρχαιολογική τεκμηρίωση, καθώς πολλά από τα αντικείμενα που απεικονίζονται στα έργα τους παραπέμπουν σε αυθεντικά εκθέματα των μόνιμων εκθέσεων του ΑΜΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια