Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην Αμάσεια της Τουρκίας

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή της Αμάσειας στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία αποκάλυψαν ψηφιδωτά 2.000 ετών με γ...


Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή της Αμάσειας στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία αποκάλυψαν ψηφιδωτά 2.000 ετών με γεωμετρικά μοτίβα που πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο.


Οι ανασκαφές διεξάγονται από την Διεύθυνση Μουσείων της Αμάσειας στο χωριό Yavru. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ψηφιδωτά αυτά φέρουν μοναδικά γεωμετρικά μοτίβα.

Ο Esra Keskin, διευθυντής του Black Sea Archaeology Research and Practice Center του πανεπιστημίου Hitit δήλωσε ότι τα ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε κτίριο που μοιάζει με παλάτι και έχουν διαφορετικά σχέδια σε σχέση με αντικείμενα της ίδιας εποχής.


Ο Keskin είπε ότι τα ψηφιδωτά περιβάλλονται από κράσπεδα. «Τα σχήματα στα μοτίβα των ψηφιδωτών εξακολουθούν να διατηρούν τα μυστικά τους. Τα ψηφιδωτά καλύπτουν μια έκταση 30 τετραγωνικών μέτρων και τα μοτίβα ίσως να συμβολίζουν τον θυρεό της στρατιωτικής μονάδας κατά την ρωμαϊκή εποχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια