Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παλαιό πολεμικό υλικό στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων!

Παλαιό πολεμικό υλικό βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων της Ξάνθης κοντά στην περιοχή που πραγματοποιούνται έρευνες για την α...


Παλαιό πολεμικό υλικό βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων της Ξάνθης κοντά στην περιοχή που πραγματοποιούνται έρευνες για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου. 


Όπως είναι γνωστό προσφάτως η αρχαιολογική υπηρεσία ξεκίνησε ερευνητικές εργασίες για την αποκάλυψη της πιθανής θέσης όπου ενδεχομένως να βρίσκεται το αρχαίο θέατρο των Αβδήρων. 

Οι εργασίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τον εξονυχιστικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής καθώς αυτή κατά το παρελθόν αποτέλεσε τμήμα μιας μεγαλύτερης έκτασης όπου εκτελούνταν βολές με πραγματικά πυρά και γενικότερα υπήρχε δραστηριότητα από μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού ξηράς.

Κατά τον έλεγχο που έκανε η ειδική υπηρεσία του Δ’ Σώματος Στρατού, εντοπίστηκαν παλιοί εκρηκτικοί μηχανισμοί και βλήματα όπλων, τα οποία θα περισυλλεγούν για να καταστραφούν.

Μετά τον έλεγχο που έγινε και τον καθαρισμό της περιοχής, αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και οι ανασκαφικές εργασίες για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων.

Σε όλο αυτό το διάστημα το αστυνομικό Τμήμα Γενισέας προτρέπει τους κατοίκους ν’ αποφεύγουν κάθε προσέγγιση στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αρχαίο θέατρο των Αβδήρων έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες απομάκρυνσης και καταστροφής του παλιού πολεμικού υλικού.


Πηγή: Thraki Today

Δεν υπάρχουν σχόλια