Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκδήλωση για τα μνημεία των Χανίων

Διάλεξη της δρος Ζαχαρένιας Σημανδηράκη (Ειδ. Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους) με τίτλο «Μνημεία Ιστορίας και Ιστορική Μνήμη» δ...

Διάλεξη της δρος Ζαχαρένιας Σημανδηράκη (Ειδ. Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους) με τίτλο «Μνημεία Ιστορίας και Ιστορική Μνήμη» διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Κατά τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα, αμέσως δηλαδή μετά την κατάλυση της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Κρήτη και με τη σύσταση της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας, κυριαρχεί ένα ρεύμα καταστροφής μνημειακών καταλοίπων των μέχρι τότε ξενικών κατοχών της Κρήτης, που συνεχίστηκε όμως ακόμη και μέχρι τις μέρες μας και για άλλα μεταγενέστερα.

Στην ομιλία (που συνοδεύεται από τις ανάλογες διαφάνειες) θα γίνει αναφορά στα μνημεία της πόλης των Χανίων που είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν διαφοροποιηθεί με κάποιο τρόπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30, στο Ιστορικό Αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Ψαρομηλίγκου 22 στο Θησείο.


Πηγή: Flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια