Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Η μόδα και τα σύμβολά της» στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δώρο-έκπληξη θα περιμένει την ομάδα που θα δημιουργήσει το καλύτερο ρούχο-μινιατούρα Μυστικά αιώνων για τη χρήση και την ποιότητα τω...

Δώρο-έκπληξη
θα περιμένει την ομάδα
που θα δημιουργήσει
το καλύτερο ρούχο-μινιατούρα

Μυστικά αιώνων για τη χρήση και την ποιότητα των ενδυμάτων, αλλά και γνώσεις για το πόσο αρχαία είναι το μπικίνι και τα τατουάζ, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν έφηβοι και παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εορταστική δράση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την οποία διοργανώνει στην έδρα του στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που φέτος έχει θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου».

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 10.30 π.μ. - 13.00 μμ.

Συγκεκριμένα, το ΠΙΟΠ, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και, εκτός από τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στα μουσεία του Δικτύου του, στην έδρα του Ιδρύματος στην Πλάκα θα υλοποιηθεί, πιλοτικά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους υπό τον τίτλο «Η μόδα και τα σύμβολά της».

Με αφορμή τις συλλογές των μουσείων του ΠΙΟΠ, μυστικά αιώνων για τη χρήση αλλά και την ποιότητα των ενδυμάτων, θα αποκαλυφθούν στα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Επίσης, θα μάθουν πόσο «αρχαία» είναι το μπικίνι και το τατουάζ, ποια φόρεσε για πρώτη φορά λευκό νυφικό ενώ, αφού παρατηρήσουν και αγγίξουν ρούχα άλλων εποχών, θα δημιουργήσουν ένα… μικροσκοπικό ένδυμα, εμπνευσμένο από όλα όσα έχουν δει και πληροφορηθεί.

Δώρο-έκπληξη θα περιμένει την ομάδα που θα δημιουργήσει το καλύτερο ρούχο-μινιατούρα, το οποίο θα κρίνουν οι συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Αγγ. Γέροντα 6, Πλάκα). 
Πληροφορίες και κρατήσεις: 2103256927


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια