Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινούν οι ανασκαφές στην αρχαία Σεβαστόπολη

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές μετά από 22 χρόνια στην αρχαία Σεβαστόπολη στην περιοχή Sulusaray Tokat της Τουρκίας. Στόχος των ανασκαφών είνα...




Ξεκίνησαν οι ανασκαφές μετά από 22 χρόνια στην αρχαία Σεβαστόπολη στην περιοχή Sulusaray Tokat της Τουρκίας. Στόχος των ανασκαφών είναι να καταστεί ο αρχαιολογικός χώρος επισκέψιμος για το κοινό.

Η καθηγήτρια Şengül Dilek Ful του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Gaziosmanpaşa δήλωσε ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η Σεβαστόπολη δεν είχε φιλοξενήσει καμία ανασκαφή και αυτό θα είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια. Οι ανασκαφικές εργασίες θα γίνουν υπό την αιγίδα του μουσείου Tokat. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν με τον καθαρισμό του ρωμαϊκού λουτρού και της βυζαντινής εκκλησίας δήλωσε η Ful.

Οι ανασκαφές σήμερα έχουν επικεντρωθεί στον καθαρισμό της περιοχής του συστήματος θέρμανσης των λουτρών ενώ κατά τα επόμενα χρόνια αυτό καθώς και άλλα κτίρια αναμένεται να έχουν αποκαλυφθεί πλήρως σύμφωνα με την καθηγήτρια.

Αρχιτεκτονικά κομμάτια που αποκαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές που οργανώθηκε από την διεύθυνση του μουσείου Tokat το 1987 έδειξαν ότι η πόλη ήταν ένας σημαντικός οικισμός κατά την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην Comana Pontica είναι παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στην αρχαία Σεβαστόπολη, και έτσι είναι πιθανό οι δύο αρχαίες πόλεις να είχαν μια στενή σχέση κατά το παρελθόν.

Σημαντική αρχαία πόλη


Η Σεβαστόπολη βρίσκεται στο σταυροδρόμι της διαδρομής από ανατολή προς δύση και από βορρά προς νότο. Αυτό δείχνει τη σημασία της πόλης κατά τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους. Η αρχαία πόλη περιβαλλόταν από τείχος κατασκευασμένο από μικρούς, επεξεργασμένους λίθους χωρίς την χρήση κονιάματος. Ένας κυκλικός ναός έχει ανακαλυφθεί στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης, που φέρει μαρμάρινο δάπεδο. Τα ρωμαϊκά λουτρά βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Σεβαστόπολης, όπου το απαιτούμενο νερό ερχόταν από την ιαματική πηγή που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα προς τα νοτιοδυτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια