Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγαλμα του Κέρβερου έρχεται στο φως στην αρχαία Ιεράπολη

Ο Κέρβερος, λεπτομέρεια από ρωμαϊκό άγαλμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ομάδα Ιταλών αρχαιολόγων ανακάλυψε άγαλμα του Κέρβε...

Ο Κέρβερος, λεπτομέρεια από ρωμαϊκό άγαλμα
του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ομάδα Ιταλών αρχαιολόγων ανακάλυψε άγαλμα του Κέρβερου, του τρικέφαλου σκύλου φύλακα του Άδη της ελληνικής μυθολογίας, στην φερόμενη ως «Πύλη του Άδη» στην αρχαία Ιεράπολη στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις έγιναν από τον Francesco D'Adria, επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής του πανεπιστημίου του Salento στο ANSA.

Η ανακάλυψη του μαρμάρινος αγάλματος του Κέρβερου, ύψους 1,5 μέτρου επιβεβαιώνει ότι το σπήλαιο που βρέθηκε το περασμένο έτος από την ομάδα του D' Adria's στην αρχαία πόλη της Φρυγίας ίσως είναι πραγματικά η πύλη προς την κόλαση που περιγράφεται από τον Κικέρωνα και τον σημαντικό Έλληνα γεωγράφο Στράβων. Ο D' Adria δήλωσε ότι η ανακάλυψη του αγάλματος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ιστορικό και αρχαιολογικό γεγονός.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ιταλική αρχαιολογική έρευνα στην Τουρκία που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο από το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, ο D' Adria αποκάλυψε ότι η ομάδα του είχε βρει την είσοδο του σπηλαίου που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν η πύλη προς τον Άδη. 

Το σπήλαιο εντοπίστηκε χάρη στα άψυχα σώματα των πουλιών που σκοτώνονταν από τις τοξικές αναθυμιάσεις που συνεχίζουν να εκπέμπονται από το σπήλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια