Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λήξη των φετινών ανασκαφών στο αρχαίο Ζεύγμα

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία πόλη του Ζεύγματος στη νοτιοανατολική επαρχία της Gaziantep της Τουρκίας έχουν ανακαλύψει νέες κ...

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία πόλη του Ζεύγματος στη νοτιοανατολική επαρχία της Gaziantep της Τουρκίας έχουν ανακαλύψει νέες κατοικίες της Ρωμαϊκής περιόδου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών με την ευκαιρία του τέλους της φετινής ανασκαφικής περιόδου.

«Βλέπουμε ένα αρχιτεκτονικό στρώμα μεταξύ του 6ου αιώνα π.Χ. και του 2ου αιώνα μ.Χ. Έχουμε φτάσει σε νέα δεδομένα σχετικά με την αρχιτεκτονική της ύστερης αρχαιότητας», δήλωσε ο Hüseyin Yaman.

Ο Yaman ανέφερε ότι οι φετινές ανασκαφικές εργασίες άρχισαν στις 2 Ιουλίου του τρέχοντος έτους με μια ομάδα 40 ατόμων από διάφορα πανεπιστήμια. «Φέτος επικεντρωθήκαμε κυρίως σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Ζεύγμα αποτελεί πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο για την Τουρκία λόγω των εντυπωσιακών ψηφιδωτών και πρόσθεσε ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές συνέβαλαν σημαντικά τόσο στον τουρισμό της χώρας όσο και στην επιστημονική έρευνα.

«Το Ζεύγμα συμβάλλει στον τουρισμό χάρη στα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως. Τα ψηφιδωτά που βρέθηκαν εδώ και που εκτίθενται στο Μουσείο Ψηφιδωτών του Ζεύγματος [στο κέντρο της Gaziantep] έχουν προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών. Επίσης, τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες στην περιοχή των ανασκαφών είναι πολύ σημαντικά για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οι ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν το 1987.



Δεν υπάρχουν σχόλια