Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Δράμα και το Γύθειο

Δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, σε δύο διαφορετικές περιοχές της χώρας μας είχαν στα σπίτια τους συλλογές αρχαίων νομισμάτ...



Δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, σε δύο διαφορετικές περιοχές της χώρας μας είχαν στα σπίτια τους συλλογές αρχαίων νομισμάτων.

Μια συλλογή από αρχαία νομίσματα έκρυβε στο σπίτι του ένας 52χρονος που συνελήφθη σε χωριό της Δράμας από αστυνομικούς της Ασφάλειας και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στην κατοικία του δράστη μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν, βρήκαν συνολικά δέκα νομίσματα τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο που διαπίστωσε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου. Έτσι, κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που έγινε σε όλη τη Λακωνία, συνελήφθη στο Γύθειο ένας 45χρονος  Αλβανός ο οποίος είχε στην κατοχή του 21 αρχαία νομίσματα και τέσσερα αρχαία αντικείμενα που αποτελούσαν εξαρτήματα ενδυμασίας. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ τα αντικείμενα παραδόθηκαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο.


Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια