Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έτοιμος στα τέλη του 2015 ο Αγ. Κωνσταντίνος

Το κλιμάκιο στον τρούλο του Αγίου Κωνσταντίνου Με το τέλος του 2015, ο Αγιος Κωνσταντίνος στο κέντρο της Αθήνας θα έχει αναστηλωθεί πλ...

Το κλιμάκιο στον τρούλο του Αγίου Κωνσταντίνου
Με το τέλος του 2015, ο Αγιος Κωνσταντίνος στο κέντρο της Αθήνας θα έχει αναστηλωθεί πλήρως.

Όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο έργο του Λύσσανδρου Καυταντζόγλου από τους σεισμούς του 1981 και του 1999, θα έχουν επισκευαστεί. Ταυτοχρόνως, «επειδή σημασία έχει και το εσωτερικό», θα έχουν συντηρηθεί και οι περισσότερες από τις τοιχογραφίες του. Μικρό μέρος μόνο θα χρειάζεται ακόμα επέμβαση, κάτι που θα γίνει μέσα στο 2016. Μια μελλοντική επέμβαση, για τη συντήρηση τοιχογραφιών του Φώτη Κόντογλου σε ένα παρεκκλήσι, θα περιμένει τη σειρά της.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε αυτοψία στον ναό, για να δει την πρόοδο των έργων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Μαζί της ήταν ο Τάκης Μαστραντώνης, από τη διαχειριστική αρχή, ο Θέμις Βλαχούλης, διευθυντής αναστήλωσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων, η Μαρία Μερτζάνη, προϊσταμένη της διεύθυνσης συντήρησης. Η κ. Μενδώνη ανέβηκε σε όλες τις σκαλωσιές εντός και εκτός του μνημείου, ώστε να ελέγξει τα πάντα και έδωσε επί τόπου λύσεις για μερικά ζητήματα, εξασφαλίζοντας πρόσθετη χρηματοδότηση 50.000 ευρώ για συντηρήσεις. 

Όπως είπε ο κ. Βλαχούλης, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των εργασιών, το μνημείο είναι απολύτως ασφαλές και οι επεμβάσεις που απομένουν δεν είναι πολλές. Τα συνεργεία εργάζονται, πάντως, αδιάκοπα.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια