Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποτύπωμα βρέθηκε στο αρχαίο Πάριον

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην ελληνιστική πόλη του Παρίου, που βρίσκεται στη περιοχή Biga στη βορειοδυτική επαρχία Çanakkale της Τ...



Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην ελληνιστική πόλη του Παρίου, που βρίσκεται στη περιοχή Biga στη βορειοδυτική επαρχία Çanakkale της Τουρκίας, αποκάλυψαν ένα ανθρώπινο αποτύπωμα 2.000 ετών που πιστεύεται ότι ανήκε σε εργάτη. 

«Υπάρχει ένα αποτύπωμα ποδιού σε τούβλο. Το άτομο στο οποίο ανήκει, έζησε εδώ πριν από 2.000 χρόνια. Το μέγεθός του μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα κανονικό ανθρώπινο αποτύπωμα. Κατά πάσα πιθανότατα ένας εργάτης πάτησε κατά λάθος με το πόδι του πάνω στο τούβλο. Υπάρχει επίσης ένα αποτύπωμα ποδιού από ζώο δίπλα στο ανθρώπινο. Πιστεύουμε ότι ανήκει στο σκυλί του εργάτη. Πρόκειται για ενδιαφέροντα ευρήματα από άποψη αρχαιολογικής ιστορίας», δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Vedat Keleş του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Samsun 19 Mayıs, ανακοινώνοντας τα σημαντικά ευρήματα των φετινών ανασκαφών. 

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη συνεχίζονται σε επτά τομείς, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η νότια νεκρόπολη, το αρχαίο θέατρο, το ωδείο και ένα ρωμαϊκό λουτρό.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια