Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στην Πύλο με τον Carl Blegen

Ο Γιώργος Αθ. Παπαθανασόπουλος, ακούραστος και εξαιρετικά δραστήριος αρχαιολόγος, έσκαψε στην Πύλο δίπλα στον χαρισματικό Καρλ Μπλέγκε...

Στην Πύλο με τον Carl Blegen

Ο Γιώργος Αθ. Παπαθανασόπουλος, ακούραστος και εξαιρετικά δραστήριος αρχαιολόγος, έσκαψε στην Πύλο δίπλα στον χαρισματικό Καρλ Μπλέγκεν, ο οποίος τον επηρέασε βαθιά ως προς την ανασκαφική μέθοδο.

Στα δέκα χρόνια της Πύλου συνέβησαν πολλά και διάφορα, διασκεδαστικά, σημαντικά και αξιομνημόνευτα περιστατικά, τα οποία αφηγείται με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, στο τρίτο βιβλιαράκι της σειράς «Η Αρχαιολογία της Αρχαιολογίας».

Η σειρά «Η Αρχαιολογία της Αρχαιολογίας» φιλοδοξεί να συγκεντρώσει αρχειακό υλικό των αρχαιολόγων που εργάστηκαν στον ελληνικό χώρο, από τα πρώτα χρόνια της επαφής τους με την ανασκαφή, μόλις δηλαδή τελείωσαν τις σπουδές τους κι έπειτα. Πρόκειται για μια άποψη της Αρχαιολογίας την οποία μάλλον αγνοεί το ευρύτερο κοινό και την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Κείμενα ανάλαφρα, μη αμιγώς αρχαιολογικά, με προσωπικό και νεανικό ύφος, με ντοκουμέντα από το παρελθόν, με φωτογραφίες από τόπους, πρόσωπα και πράγματα που αλλιώς θα παρέμεναν άγνωστα. Πρόκειται για την «αρχαιολογία της αρχαιολογίας».

To πρώτο βιβλίο της σειράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια