Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη έγινε η δίκη του Ιησού;

Το παλάτι του Ηρώδη που ανακαλύφθηκε το 2007 Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα ερείπια του παλατιού του Βασιλιά Ηρώδη στην Ιερου...

Στα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη έγινε η δίκη του Ιησού;
Το παλάτι του Ηρώδη που ανακαλύφθηκε το 2007
Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα ερείπια του παλατιού του Βασιλιά Ηρώδη στην Ιερουσαλήμ, την περιοχή όπου έλαβε χώρα η δίκη του Ιησού Χριστού.

Η ανασκαφή που έγινε σε ένα εγκαταλειμμένο παλιό κτίριο κοντά στο Μουσείο του Δαβίδ αποκάλυψε τα ερείπια του παλατιού έτσι όπως περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, τα ερείπια του παλατιού έχουν αποκαλυφθεί από αρχαιολόγους πριν από χρόνια που έσκαβαν μια εγκαταλελειμμένη φυλακή δίπλα στο Μουσείο του Δαβίδ, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης επέκτασης.

Ο αρχαιολόγος Amit Re'em δήλωσε ότι μεταξύ των ακάλυπτων καταλοίπων υπήρχαν θεμέλια τοίχων και υπόγειο σύστημα αποχέτευσης που πιθανόν υποστήριζε το παλάτι.

Ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι λένε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παλάτι του Ηρώδη βρισκόταν στη δυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, κοντά στο σημερινό μουσείο. Αλλά το ερώτημα αν ο Ιησούς δικάστηκε εκεί από τον Ρωμαίο έπαρχο Πόντιο Πιλάτο παραμένει αμφιλεγόμενο.

Στα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη έγινε η δίκη του Ιησού;
To Moυσείο του Δαβιδ στην Ιερουσαλήμ
Η σύγχυση προέρχεται από διάφορες ερμηνείες των τεσσάρων Ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης, τα οποία περιγράφουν τη δίκη του Ιησού. Υποστηρικτές του ανακτόρου του Ηρώδη υποδεικνύουν το σημείο στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, που περιγράφει τη δίκη λέγοντας ότι έλαβε χώρα κοντά σε μια πύλη με λιθόστρωτο δάπεδο, στοιχεία που ταιριάζουν με τις αρχαιολογικές ερμηνείες του χώρου.

Άλλοι λένε ότι η χρήση της λατινικής λέξης "praetorium" στα Ευαγγέλια (η σκηνή ενός στρατηγού σε στρατιωτικό καταυλισμό), για να περιγράψει τη θέση της δίκης είναι μια ένδειξη που δείχνει προς το Κάστρο Antonia στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης κοντά στο Όρος του Ναού.

Στα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη έγινε η δίκη του Ιησού;
Ο χώρος της ανασκαφής
"Δεν υπάρχει κάποια περιγραφή ότι η δίκη έγινε εκεί ωστόσο υπάρχουν αρχαιολογικές,ιστορικές και Ευαγγελικές αναφορές" ανέφερε ο Shimon Gibson, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στην Washington Post.

Η ανασκαφή του χώρου άρχισε πριν από 15 χρόνια, ως μέρος του σχεδίου για την επέκταση του μουσείου. Ενώ οι αρχαιολόγοι έσκαβαν κάτω από το παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα από το μουσείο, βρήκαν τα "ύποπτα" ερείπια του παλατιού.

Η ανασκαφή συνεχίζεται.


Πηγή: Στ. Νικήτας, Huffington Post, The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια