Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σοκ προκαλεί βίντεο με την καταστροφή της αρχαίας Χάτρα από τζιχαντιστές

Με βαριοπούλα κατέστρεψαν γλυπτά οι τζιχαντιστές  Η καταστροφή της αρχαίας πόλης Χάτρα από τους τζιχαντιστές έγινε γνωστή τον προηγο...


Σοκ προκαλεί βίντεο με την καταστροφή της αρχαίας Χάτρα από τζιχαντιστές
Με βαριοπούλα κατέστρεψαν γλυπτά οι τζιχαντιστές 
Η καταστροφή της αρχαίας πόλης Χάτρα από τους τζιχαντιστές έγινε γνωστή τον προηγούμενο μήνα. Σοκ προκαλεί τώρα βίντεο που φέρεται να δείχνει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να καταστρέφουν αρχαιότητες της πόλης.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής δείχνει έναν άνδρα ανεβασμένο σε μία σκάλα να χρησιμοποιεί βαριοπούλα για να χτυπήσει ένα από τα γλυπτά που κοσμούν κτίριο της Χάτρα, μέχρι αυτό να γίνει χίλια κομμάτια.

Το βίντεο δείχνει, επίσης, έναν ένοπλο να ρίχνει με καλάσνικοφ σε άλλο γλυπτό, ενώ κάποιοι άνδρες καταστρέφουν αγάλματα.

Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει αρχαιότητες, λέγοντας ότι προωθούν την ειδωλολατρία. Πολλές άλλες θεωρείται ότι πωλούνται στη μαύρη αγορά για να χρηματοδοτήσουν τη δράση των τζιχαντιστών.



Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων, αραβικές φυλές μετανάστευσαν στη βόρεια περιοχή της Μεσοποταμίας και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της μελλοντικής Χάτρα. Το 3ο αιώνα η Χάτρα έχει ιδρυθεί ως πόλη στο βασίλειο των Σελευκιδών.

Υπήρξε σημαντική οχυρωμένη συνοριακή πόλη και άντεξε επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 

Στην πόλη διακρίνονται οι επιρροές της ελληνικής κουλτούρας με άλλες (της Μεσοποταμίας, της Χαναανικής). Η Χάτρα αποτελεί προστατευόμενο μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι καταστροφές που προκαλούν τζιχαντιστές στον πολιτισμό του Ιράκ. Αφού κατέστρεψαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Μοσούλης, ισοπέδωσαν με μπουλντόζες την πόλη Νιμρούντ, ένα ανεκτίμητης αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας στολίδι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια