Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύπτοντας την αρχαιολογία με τη βοήθεια του Ιντιάνα Τζόουνς

Τον κόσμο της αρχαιολογίας ζωντανεύει το Εθνικό Γεωγραφικό Μουσείο (National Geographical Museum) της Ουάσιγκτον, με τη βοήθεια του ...


Ανακαλύπτοντας την αρχαιολογία με τη βοήθεια του Ιντιάνα Τζόουνς

Τον κόσμο της αρχαιολογίας ζωντανεύει το Εθνικό Γεωγραφικό Μουσείο (National Geographical Museum) της Ουάσιγκτον, με τη βοήθεια του γνωστού κινηματογραφικού αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς, μέσα από την έκθεση “Indiana Jones and the Adventure of Geography”.

Η έκθεση περιλαμβάνει διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστή τον θρυλικό αρχαιολόγο, όπως κοστούμια και σκηνικά  καθώς και αντικείμενα που προέρχονται από πραγματικούς αρχαιολόγους.

Την θέση του παραδοσιακού ξεναγού έχει πάρει η τεχνολογία καθώς ο επισκέπτης, με την είσοδό του στο μουσείο,  εφοδιάζεται με ένα τάμπλετ και ένα ζευγάρι ακουστικά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, η οποία γίνεται εντελώς προσωπική υπόθεση καθώς ο επισκέπτης μπορεί να προχωρά αργά ή πιο γρήγορα στα διάφορα κομμάτια της έκθεσης, αποκαλύπτεται η ιστορία της αρχαιολογίας, οι πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις καθώς και οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτές. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για αρχαιολογικούς θρύλους, όπως το Άγιο Δισκοπότηρο καθώς και εικόνες από εντυπωσιακά ερείπια και έργα τέχνης αρχαίων πολιτισμών.

Για τους μικρούς φίλους, υπάρχει ένα διαδραστικό παιχνίδι αναζήτησης που τεστάρει τις ικανότητες τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το περιεχόμενο της έκθεσης με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. 

Ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ, με ένα ηχογραφημένο μήνυμά του καλωσορίζει τους επισκέπτες στην έκθεση και τους προτρέπει να ξεκινήσουν το «ταξίδι» της ανακάλυψης.

Ακόμα και για όσους δεν ήταν ποτέ θαυμαστές του Ιντιάνα Τζόουνς και δεν γνωρίζουν την επιστήμη της αρχαιολογίας, προβάλλονται αποσπάσματα από τις ταινίες που δίνουν το απαραίτητο υλικό για πλήρη κατανόηση.

Το περιεχόμενο της έκθεσης προέρχεται από το αρχείο της εταιρείας  Lucasfilm, την Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία (National Geographic Society), το περιοδικό National Geographic και το μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του πανεπιστήμιου της Πενσυλβάνια (Penn Museum).

Ο «Ιντιάνα Τζόουνς» είναι ο κεντρικό ήρωας σε τέσσερις ταινίες: «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»  (“Raiders of the Lost Ark”, 1981), «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (“Indiana Jones and the Temple of Doom”, 1984), «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» (“Indiana Jones and the Last Crusade”, 1989) και «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» (“Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, 2008).


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια