Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μνημεία Μαραθώνος: από την Εποχή του Λίθου έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα διοργανώνουν Ημερίδα για τα "Μνημεία Μα...


Μνημεία Μαραθώνος: από την Εποχή του Λίθου έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα διοργανώνουν Ημερίδα για τα "Μνημεία Μαραθώνος: από την Εποχή του Λίθου έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους".

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής & ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα σας προσκαλούν την Κυριακή 24 Μαϊου 2015, ώρα 9:30 π.μ., στην αρχαιολογική ημερίδα «Μνημεία Μαραθώνος: από την Εποχή του Λίθου έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους», στο κινηματοθέατρο ‘Αλίκη΄, λεωφώρος Μαραθώνος 196. (Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης).

Την ημερίδα θα προλογίσουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Ανατολικής Αττικής και ο Πρόεδρος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

9:30 Χαιρετισμοί

10:00 Αλ. Μαρή, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας: Τα σπίλαια Οινόη ΙΙ (Πανός) και Οινόη IV στο λόφο Πανός Μαραθώνα: πρώτη εκτίμηση των αρχαιολογικών δεδομένων και μελλοντικές προοπτικές.

10:20 Μ. Παντελίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παν/μιου Αθηνών – Gilles Touchais, Άννα Φίλιππα-Touchais, Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών – Ν. Παπαδημητρίου, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Οι προϊστορικοί τύμβοι του Μαραθώνα.

10:40 Ν. Σγουρίτςα – Π. Βαλαβάνης – Ιω. Παπαδάτος – Γ. Βαβουρανάκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών: Η ανασκαφή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πλάσι Μαραθώνα: oι στόχοι της έρευνας και τα πρώτα αποτελέσματα.

11:00 Π. Φωτιάδη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Αναζητώντας την αρχαία Προβάλινθο: έρευνες και μνημεία στη Νέα Μάκρη.

11:20 Ελ. Μπάνου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών: Πρόσφατα προϊστορικά ευρήματα στο Γραμματικό.

11:40 Διάλειμμα

12:00 Μιχ. Σκλάβος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Ο αρχαίος πύργος στον Βαρνάβα.

12:20 Λ. Σίσκου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Ο Μαραθώνας του Ηρώδη Αττικού.

12:40 Ιφ. Δεκουλάκου, Επίτιμη Δ/ντρια Αρχαιοτήτων: Το ιερό των Αιγυπτίων θεών στον Μαραθώνα.

13:00 Κ. Καραθανάση, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία στον Μαραθώνα.

13:20 Στ. Ραυτοπούλου – Ειρ. Χαριτάκη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής: Ξένοι περιηγητές στον Μαραθώνα και τον Ραμνούντα: αρχαιολογικά και πραγματολογικά δεδομένα.


13:40 Συζήτηση


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια