Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επέστρεψαν τα αντίγραφα των Μαγεμένων

Τις «Μαγεμένες», που ως αντίγραφα επιστρέφουν 151 χρόνια μετά την αρπαγή τους και τη μεταφορά τους στο Μουσείο του Λούβρου, εγκαινιάζε...

Επέστρεψαν τα αντίγραφα των Μαγεμένων

Τις «Μαγεμένες», που ως αντίγραφα επιστρέφουν 151 χρόνια μετά την αρπαγή τους και τη μεταφορά τους στο Μουσείο του Λούβρου, εγκαινιάζει σήμερα το απόγευμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Η έκθεση των αντιγράφων φιλοξενείται στο περίπτερο 3 της 80ής ΔΕΘ, ενώ μετά τη λήξη της διοργάνωσης θα τοποθετηθούν σε κάποιο σημείο της πόλης. Το μνημείο με την ονομασία «Μαγεμένες» -Las Incantadas στα ισπανοεβραϊκά- ανήκε πιθανότητα σε ένα σημαντικό δημόσιο κτίριο στο κέντρο της ρωμαϊκής Θεσσαλονίκης. Χρονολογούνται στο τέλος του 2ου ή στις αρχές του 3ου μ.Χ. αιώνα και ήταν τοποθετημένες κάπου στον άξονα της σημερινής οδού Αριστοτέλους - στο ύψος της Εγνατίας οδού. Με την άδεια της οθωμανικής κυβέρνησης, ο Γάλλος παλαιογράφος Εμανουέλ Μίλερ τις αποξήλωσε το 1864 και τις μετέφερε στη Γαλλία, όπου σήμερα εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου.

Τα αντίγραφα των τεσσάρων αμφίπλευρων γλυπτών έφερε στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και τα παρουσιάζει επίσημα σήμερα μετά τα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν στις 7 το απόγευμα.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια