Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα παιδιά δημιουργούν, όλοι μαθαίνουν

Μπορούν τα παιδιά ηλικίας 3-14 ετών να διδάξουν όχι μόνο τους συνομήλικούς τους, αλλά και άτομα κατά πολύ μεγαλύτερά τους; Αν λάβουμ...


Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Μπορούν τα παιδιά ηλικίας 3-14 ετών να διδάξουν όχι μόνο τους συνομήλικούς τους, αλλά και άτομα κατά πολύ μεγαλύτερά τους; Αν λάβουμε υπόψη μας την έκθεση «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα και ρατσισμός», η απάντηση είναι σίγουρα ναι. Το επόμενο Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, ετοιμάσου, λοιπόν, για μια βόλτα μαζί με την οικογένειά σου μέχρι την Πλάκα, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, για να πάρετε μέρος σε 45λεπτες εικαστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο.


Μέσα από παζλ, παιχνίδια, γρίφους και ευφάνταστες δράσεις μπορείτε να περιηγηθείτε στα 114 έργα ζωγραφικής, κόμικς και κατασκευές που δημιούργησαν παιδιά 3-14 ετών, θα γνωρίσετε διαφορετικούς καλλιτέχνες και πολιτισμούς και θα αναρωτηθείτε πώς και γιατί κάποιος μένει μόνος επειδή είναι διαφορετικός λόγω ιδιαιτεροτήτων. Τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Θα ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά μας, τη μοναδική προσωπικότητα του καθένα μας, πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία. Και θα δημιουργήσουμε μια… έκπληξη φτιαγμένη από τα ίδια μας τα χέρια!

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης


Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται από τις 11.00 έως και τις 13.00, ενώ από τις 14.00 έως τις 14.20, η γιορτή θα… απογειωθεί μουσικοθεατρικά! Η «Ελεύθερη πτήση», μια ομάδα μικρών και μεγάλων, θα παρουσιάσει το «Αεροπλανάκι» (εκδόσεις Επόμενος Σταθμός), ένα «διαφορετικό» βιβλίο, που έχει γραφτεί και φιλοτεχνηθεί από παιδιά. Οι ιστορίες του μας θυμίζουν ότι υπάρχουν κάποια πράγματα, σαν μαγικά «ξόρκια», που μας κάνουν «άλλους ανθρώπους» και μας φέρνουν όλους κοντά, από όπου κι αν προερχόμαστε. Η Ομάδα «Ελεύθερη πτήση» πετάει με πλήρωμα τους: Ευρώπη Σταυροπούλου, χοροθεραπεύτρια: αφήγηση, Κωνσταντίνος Καλογιάννης, μαθητής, 12 χρονών: κιθάρα, Βίλμα Καλογιάννη, μαθήτρια, 7 χρονών: τραγούδι, ήχοι, Αχιλλέας Καρύδης, μαθητής, 9 χρονών: τραγούδι, κρουστά, Λήδα Καρύδη, μαθήτρια, 6 χρονών: τραγούδι, ήχοι.

Info
Είσοδος ελεύθερη. 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στη γραμματεία του Μουσείου
Τρίτη & Τετάρτη / Παρασκευή & Σάββατο: 10.00-14.00 / Τηλ. 2103312621, 2103312750
Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι γονείς παραμένουν στον χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις μαζί τους.




Πηγή:Ανδρέας Γιαννόπουλος , protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια