Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανιά… στη μεγάλη οθόνη ανοίγει η θρυλική Αργώ

Τα πανιά της για ένα ακόμη ταξίδι -αυτή τη φορά μέσα από τη μεγάλη οθόνη- ανοίγει η θρυλική Αργώ. Ο επαγγελματίας Στέλιος Ευσταθόπουλο...

Πανιά… στη μεγάλη οθόνη ανοίγει η θρυλική Αργώ

Τα πανιά της για ένα ακόμη ταξίδι -αυτή τη φορά μέσα από τη μεγάλη οθόνη- ανοίγει η θρυλική Αργώ. Ο επαγγελματίας Στέλιος Ευσταθόπουλος, κατέγραψε σε ντοκιμαντέρ την ιστορία της Αργούς από τη ναυπήγηση έως και το πειραματικό της ταξίδι, το 2008 και ετοιμάζεται να το παρουσιάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Argonavis είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του κ. Στέλιου Ευσταθόπουλου, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7:15 το απόγευμα. Η ιστορία της Αργούς λαμβάνει μέρος μέσω του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Το παρών στο φεστιβάλ θα δώσει ο Σύλλογος Αργοναυτών Μαγνησίας, ενώ προσκλητήριο έχει αποσταλεί και στο δήμο Βόλου.

Το Argonavis της εταιρείας Faos αποτελεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αργοναύτες 2008, Νικ. Ντόκο, έναν ύμνο στην Αργώ και την ιστορία της Αργοναυτικής Εκστρατείας και κατ’ επέκταση στο Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι της η θρυλική πεντηκόντορος.



Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται η ιστορία της σύγχρονης… Αργοναυτικής Εκστρατείας: πώς μετά απ΄3.500 χρόνια, το 2004 ξεκίνησε η ανακατασκευή του προϊστορικού πλοίου μέσα από ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό πρόγραμμα πειραματικής ναυτικής αρχαιολογίας του Ινστιτούτου Ναύδομος, με τη χρήση ξυλείας από το Πήλιο και ακολουθώντας τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής. Η ναυπήγηση του πλοίου ολοκληρώθηκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά ταξίδια στον Παγασητικό. Τον Ιούνιο του 2008, η Αργώ απέπλευσε από το Βόλο για την Αδριατική, πιάνοντας 28 λιμάνια και καταλήγοντας συμβολικά στο νησί του Οδυσσέα την Ιθάκη, όπου μετά από ταξίδι δύο μηνών είχε συμπληρώσει 650 ναυτικά μίλια.

Το δύσκολο ταξίδι της Αργούς είχε καταγράψει ο Στέλιος Ευσταθόπουλος, που ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία της σύγχρονης αργοναυτικής εκστρατείας στη μεγάλη οθόνη, διαφημίζοντας στα πέρατα του κόσμου τον τοπικό μύθο αλλά και την πόλη που τον γέννησε.

Ήδη με αφορμή την ταινία για την Αργώ, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook, Argonavis, μέσω της οποίας προβάλλεται και το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ το οποίο έχει επενδυθεί με δικό του soundtrack.


Δεν υπάρχουν σχόλια