Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πόσα γνωρίζεις για τον προστάτη άγιο της πόλης;

Ξεκινώντας από τις 5 Μαΐου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον προστά...


Πόσα γνωρίζεις για τον προστάτη άγιο της πόλης;

Ξεκινώντας από τις 5 Μαΐου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον προστάτη άγιο της πόλης, μέσω των ενδιαφέρουσων θεματικών ξεναγήσεων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Συνεχίζονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οι κύκλοι δράσεων με τίτλο «Ένα έκθεμα διηγείται». Θεματικές ξεναγήσεις, ειδικά σχεδιασμένες, απευθύνονται στους επισκέπτες του Μουσείου παρουσιάζοντας λιγότερο  γνωστές πτυχές του βυζαντινού πολιτισμού μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα των μόνιμων εκθέσεών του, που έχουν να μας διηγηθούν κρυμμένα μυστικά.

Πόσα γνωρίζεις για τον προστάτη άγιο της πόλης;Στην τρίτη θεματική ενότητα αντικείμενα, που σχετίζονται με τον προστάτη άγιο της Θεσσαλονίκης, τον άγιο Δημήτριο, αφηγούνται την ιστορία τους και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Μαθαίνουμε για τη ζωή του αγίου και το μαρτύριό του, αλλά και για τη διακόσμηση του ναού του στην πόλη, τη λατρεία του και τη διάδοση της τιμής προς το πρόσωπό του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο (“οικουμένη”). Ανακαλύπτουμε μαζί την ιστορική διαδρομή των παραστάσεών του πάνω σε διάφορα αντικείμενα (εικόνες, νομίσματα, σφραγίδες κ.ά.), καθώς και το πώς αυτές συνδέονταν με τις  συνθήκες, που κάθε φορά επικρατούσαν στο Βυζάντιο.

Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη προβολή με θέμα «Η πόλη, η οικουμένη και ο άγιος» στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ημερομηνίες ξεναγήσεων: 5/5, 10/5, 18/5, 25/5, 2/6, 8/6, 15/6 στις 12 μ.μ.
Διάρκεια ξεναγήσεων: 60΄
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δυνατότητα συμμετοχής με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια