Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο τάφος του ποιητή Αράτου παραμένει θαμμένος στη νότια Τουρκία σύμφωνα με Τούρκους αρχαιολόγους

Ο μνημειώδης τάφος του αρχαίου Έλληνα ποιητή Αράτου, βρίσκεται σύμφωνα με τους Τούρκους αρχαιολόγους (βλ. σημείωση στο τέλος ), στη...




Ο μνημειώδης τάφος του αρχαίου Έλληνα ποιητή Αράτου, βρίσκεται σύμφωνα με τους Τούρκους αρχαιολόγους (βλ. σημείωση στο τέλος), στην αρχαία πόλη Σόλοι της Κιλικίας (Soli Poempiopolis) στη νότια τουρκική επαρχία Μυρσίνης, σε χώρο που χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως αγρόκτημα κάτω από ένα μεγάλο θερμοκήπιο.

«Ο τάφος δεν είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες επειδή βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται κάτω από έναν κήπο με πορτοκαλιές, δίπλα από τους κίονες της αρχαίας πόλης, αλλά δεν καταφέραμε να τον ανασκάψουμε», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Mezitli Neşet Tarhan.

Ο Tarhan δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης παραμένει θαμμένο.

«Υπάρχει επίσης ένα λιμάνι στα νότια των κιόνων που δεν έχει ανασκαφεί ακόμα. Δεν έχουμε λάβει καμία υποστήριξη από το υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα έργα έχουν επιταχυνθεί με τις συνεισφορές του μητροπολιτικού δήμου της Μυρσίνης. Πρέπει να προσθέσουμε αυτές τις πολιτιστικές και ιστορικές ομορφιές στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας», πρόσθεσε.

«Καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ιδιοκτησία με πηγή κέρδους, η τρέχουσα αγοραία αξία του είναι πολύ υψηλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί ο χώρος και ο Άρατος παραμένει θαμμένος», δήλωσε ο Remzi Yağcı, επικεφαλής του τμήματος Μουσείων στο πανεπιστήμιο Dokuz Eylül.

Μια τουρκική και αγγλική πινακίδα δίπλα στην αρχαία πόλη ενημερώνει τους επισκέπτες για τον τάφο του Έλληνα ποιητή, ο οποίος έζησε μεταξύ 315 και 245 π.Χ. και έγραψε διδακτικά ποιήματα για την αστρονομία, τη μετεωρολογία, τα μαθηματικά και τη βοτανική.

Σημείωση της Ανασκαφής - The Archaeology News Network: 

Η περίπτωση να πρόκειται για τον αυθεντικό τόπο αναπαύσεως του ποιητή Αράτου είναι αμφίβολη, δεδομένου ότι πιστεύεται ότι πέθανε στην Πέλλα της Μακεδονίας λίγο πριν από το 240/239 π.Χ.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια