Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο Μουσείο Ακρόπολης τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου

Μετά τις εκδηλώσεις για το έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας που ήταν το 2017, συνεχίζονται οι συνεργασίες και το 2018.


Στο Μουσείο Ακρόπολης τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου

Μετά τις εκδηλώσεις για το έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας που ήταν το 2017, συνεχίζονται οι συνεργασίες και το 2018.

Ως προς τις αρχαιολογικές εκθέσεις, προγραμματίζονται σημαντικές ανταλλαγές για τη χρονική περίοδο 2018-2019.

«Έπειτα από την έντονα εκπεφρασμένη επιθυμία της κινεζικής πλευράς θα σταλούν εμβληματικές εκθέσεις όπως «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum), δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την ενάλια αρχαιολογία.

Αντιστοίχως, κατά την ίδια περίοδο, το Palace Museum του Πεκίνου σχεδιάζει την παρουσίαση, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τμήματος της Απαγορευμένης Πόλης στο Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα έναν από τους μακροβιότερους αυτοκράτορες της Κίνας, τον Αυτοκράτορα Τσιανλόνγκ (1711-1799)».

Στο Μουσείο Ακρόπολης τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή το ΥΠΠΟΑ, που συμπληρώνει ότι «ήδη από πέρυσι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με το μουσείο Capital του Πεκίνου που έχει εκφράσει έντονη επιθυμία προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτό η περιοδική έκθεση «The Greeks-Agamemnon to Alexander the Great», η οποία στο παρελθόν ταξίδεψε με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη για να οργανωθεί σωστά και να προβληθεί κατάλληλα η συγκεκριμένη μεγάλη έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί στο Πεκίνο το 2019, έτος εορτασμού των 70 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

Σειρά σεμιναρίων

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν το 2018 σειρά σεμιναρίων με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κινέζων ειδικών και σπουδαστών στους τομείς της συντήρησης ενάλιων αρχαιοτήτων, τοιχογραφιών αλλά και υλικών όπως γυαλί, μετάξι και χρωστικές ουσίες, ενώ ήδη το Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί -έως τον Ιούνιο του 2018- την έκθεση "Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία" με 90 εκθέματα από το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο ενώ παράλληλα, παρουσιάζει την δική του έκθεση ΕΥΡΗΚΑ: Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο.

Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης

Παράλληλα, ήδη από τις 28 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 30 Απριλίου 2018 υλοποιείται στο Μουσείο Ακρόπολης η εκθεσιακή δράση «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται δύο αριστουργήματα από το Μουσείο της Σαγκάης, μια χάλκινη τελετουργική λεκάνη και το ζωγραφικό έργο «Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμιού». Κατ' αντιστοιχία, την ίδια στιγμή στο Μουσείο της Σαγκάης παρουσιάζεται άγαλμα αρχαϊκής κόρης.

Στο Μουσείο Ακρόπολης τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (NAMOC), το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο μέσα στο 2018.

Στόχος η δημιουργία μιας γέφυρας διασύνδεσης των δύο πολιτισμών, η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, η αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό.

Στο Μουσείο Ακρόπολης τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου

Επίσης, με την παρουσίαση έκθεσης έργων σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστεί και το 2018 η ανταλλαγή μεταξύ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του China Artists Association που διοργάνωσε τη Μπιενάλε του Πεκίνου.

Τέλος, στον χώρο της Έβδομης Τέχνης, τα κινηματογραφικά αρχεία της Κίνας θα πραγματοποιήσουν αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο το Μάρτιο του 2018, ενώ η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα ανταποδώσει με αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο τον Μάιο του 2018.


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια