Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Έφυγε» ο Enzo Lippolis

«Έφυγε» από τη ζωή στα 63 του χρόνια ο Ιταλός αρχαιολόγος Enzo Lippolis που συνέδεσε την πορεία του με το ανασκαφικό έργο στην Ελλάδα....

«Έφυγε» ο Enzo Lippolis

«Έφυγε» από τη ζωή στα 63 του χρόνια ο Ιταλός αρχαιολόγος Enzo Lippolis που συνέδεσε την πορεία του με το ανασκαφικό έργο στην Ελλάδα.


Ο Enzo Lippolis υπήρξε τακτικός καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης από το 2001 και από το 2012 διευθυντής του Τμήματος Επιστημών της Αρχαιότητας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ στην Ιταλική Αρχαιολογική Υπηρεσία υπηρέτησε από το 1986 έως το 2000.

Η στενή του σχέση με την Ελλάδα ξεκίνησε το 1987, όταν φοίτησε ως υπότροφος στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του στην ανασκαφή της Σχολής στην Γόρτυνα της Κρήτης.

«Έφυγε» ο Enzo Lippolis

Εκτός από το σημαντικό ανασκαφικό και διοικητικό του έργο, ξεχώρισε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως ερευνητής με ποικίλες δημοσιεύσεις, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 200.

Ο θάνατός του ήρθε λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάταξη του Τμήματος Επιστημών της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου La Sapienzα στην πρώτη διεθνώς θέση στον τομέα των Κλασικών Σπουδών, γεγονός στο οποίο συνέβαλε ουσιαστικά ο ίδιος ως διευθυντής του Τμήματος.


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του αρχαιολόγου Enzo Lippolis, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2018, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του στη σύζυγό του και συνάδελφο Isabella Βaldini, στις κόρες του, στους οικείους, φίλους και συναδέλφους του.


Πηγή: iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια