Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δωρεάν επίσκεψη στο Λούβρο ένα Σάββατο βράδυ κάθε μήνα

To μουσείο του Λούβρου, ανακοίνωσε πως θα έχει ελεύθερη είσοδο ένα βράδυ Σαββάτου κάθε μήνα.   


Δωρεάν επίσκεψη στο Λούβρο ένα Σάββατο βράδυ κάθε μήνα

To μουσείο του Λούβρου, ανακοίνωσε πως θα έχει ελεύθερη είσοδο ένα βράδυ Σαββάτου κάθε μήνα.   

Ο στόχος του είναι να προσελκύσει νεότερους και οικονομικά ασθενέστερους επισκέπτες.    

Το μουσείο του Λούβρου, που στεγάζει τη Μόνα Λίζα και την Αφροδίτη της Μήλου, αποτελεί το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις τον χρόνο παγκοσμίως.    

Μέχρι πρόσφατα άνοιγε δωρεάν για έξι Κυριακές τον χρόνο, αλλά σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη γνωστοποίησε πως το μέτρο απέτυχε να προσεγγίσει κόσμο από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα.    

Τα νέα δωρεάν ανοίγματα, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου, θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες σε χώρους με επιτραπέζια παιχνίδια και μια «γωνιά ανάγνωσης» ώστε να το μουσείο να γίνει πιο θελκτικό στις οικογένειες.    

Με την πρωτοβουλία, το μουσείο του Λούβρου ελπίζει να προσεγγίσει άτομα που ζουν στα φτωχότερα προάστια του Παρισιού όπως επίσης και νεαρούς ενήλικες αλλά και οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά.  

Το μουσείο αναφέρει πως το άνοιγμα τα απογεύματα του Σαββάτου αποτελεί μια προσπάθεια για να ενισχυθεί ο «εκδημοκρατισμός» του.   

Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 17 ευρώ.    

«Ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών που έρχονται στο Λούβρο για πρώτη φορά κατά τις δωρεάν Κυριακές μειώνεται, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών ανέβαινε σημαντικά», αναφέρεται στη δήλωση.    

Επωφελήθηκαν κυρίως τα τουριστικά γραφεία που εξαργύρωναν την επίσκεψη των ξένων. «Οι επισκέπτες από την εργατική τάξη δεν αυξάνονταν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.    

Έτσι θα ανοίγει δωρεάν τα Σάββατα ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:45.    

Το μουσείο γνώρισε μια απότομη αύξηση των επισκέψεων το 2017 με 8.100.000 ανθρώπους να έχουν περάσει τις πύλες του. Σύμφωνα με την Themed Entertainment Association ήταν το πρώτο σε επισκέψεις μουσείο στον κόσμο.   

Τα στατιστικά αυτά δείχνουν επάνοδο για το Παρίσι. Οι επισκέψεις στην γαλλική πρωτεύουσα μειώθηκαν μετά το κύμα επιθέσεων τζιχαντιστών.    

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από το France 24

Δεν υπάρχουν σχόλια