Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η «Αθέατη Μνήμη» μας περιμένει να την ανακαλύψουμε στον νέο χώρο πολιτισμού Α49

Η «Αθέατη Μνήμη» 28 αρχαιολογικών ευρημάτων που φυλάσσονται στις αποθήκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με «όχημα» τον φωτογραφ...


Η «Αθέατη Μνήμη» μας περιμένει να την ανακαλύψουμε στον νέο χώρο πολιτισμού Α49

Η «Αθέατη Μνήμη» 28 αρχαιολογικών ευρημάτων που φυλάσσονται στις αποθήκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με «όχημα» τον φωτογραφικό φακό του Θάνου Καρτσόγλου εκτίθεται από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο νέο χώρο πολιτισμού της Καλαμάτας, Α49. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης και ταυτόχρονα του καινούργιου αυτού θεματοφύλακα και «επωαστηρίου» της τέχνης, της αισθητικής και των γραμμάτων στην οδό Αναγνωσταρά έγιναν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου προχθές το βράδυ.  

Στη λιτή τελετή μίλησαν ο πρόεδρος της «οικοδέσποινας» Κοιν.Σ.Επ. A+A teleia Kalamata, Γεώργιος Λιόντος, τέως Γενικού Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και η Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι είχαν και έχουν η Άννυ Χαραλαμποπούλου και ο Βαγγέλης Νικολάου, οι οποίοι εμπνεύστηκαν τη λειτουργία του πολυχώρου Α49 και θα σηκώσουν όλο το βάρος της.

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης εκατοντάδες ήταν όσοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα που συνθέτουν την «Αθέατη Μνήμη» και «παίζουν» με το φως και τη σκιά σε φόντο μαύρο, τα περισσότερα σε μεγάλη μεγέθυνση αποκαλύπτοντας τις θαυμαστές λεπτομέρειές τους. Ανάμεσα στους επισκέπτες πολλοί αυτοδιοικητικοί, καθώς επίσης οι επιχειρηματίες της γνωστής καπνοβιομηχανίας, Βικτωρία και Στάθης Καρέλιας.

Η έκθεση στην οδό Αναγνωσταρά 49 θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου 2019, έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και είναι επισκέψιμη καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00, Σάββατο 10:00-15:00 και Κυριακή 11:00-15:00.

Επόμενη εκδήλωση στο χώρο Α49 είναι στις 8 Δεκεμβρίου στις 21:30, οπότε η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη με μουσική συνοδεία από την Έφη Πολίτη θα μας διηγηθούν Παλιές Ιστορίες της Ανατολής με τίτλο "Το πουλί του κόσμου" σε μια παράσταση αυστηρά για ενήλικο κοινό!

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 η Σάσα Βούλγαρη και η Έφη Πολίτη θα διηγηθούν Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια με τίτλο "Παγανοί και Καρκάντζαλοι" που απευθύνονται σε μικρούς από 5 ετών, αλλά και σε μεγάλους έως 115 ετών!


Πηγή: ΘάρροςNews

Δεν υπάρχουν σχόλια