Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Την ένταξη του Μινωικού πολιτισμού στον κατάλογο της UNESCO πρότεινε ο Δήμος Ηρακλείου

Πριν το τέλος του έτους, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επαφές και με το υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα αυτό.



Την ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στον κατάλογο της UNESCO πρότεινε ο Δήμος Ηρακλείου

Πριν το τέλος του έτους, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επαφές και με το υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα αυτό.

Οι διαδικασίες για την υποψηφιότητα ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO συζητήθηκαν στο δημαρχείο Ηρακλείου.    

Στο δημαρχείο συναντήθηκαν η πρόεδρος της επιτροπής UNESCO για την Ελλάδα, Καίτη Τζιτζικώστα, και ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η κυρία Τζιτζικώστα πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ομίλου UNESCO στο Ηράκλειο, Γιάννη Σαμιώτη.

Η ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στον κατάλογο της UNESCO προωθείται από τη δημοτική Αρχή της πόλης και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, «πριν το τέλος του έτους, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα αυτό».   

Στη συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τα στελέχη της UNESCO παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Gian Andrea Garancini, που πρότεινε να διοργανωθεί στο Ηράκλειο η Πανευρωπαϊκή συνάντηση των 37 Επιτροπών της UNESCO, καθώς και η γενική συνέλευση των 25 Ομίλων που λειτουργούν στην Ελλάδα το 2019.   

Η κυρία Τζιτζικώστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για υποψηφιότητα του Ηρακλείου, για την πραγματοποίηση της Πανευρωπαϊκής συνάντησης, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της UNESCO το επόμενο διάστημα στο Παρίσι.  

Πηγή: LiFO με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια