Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο Ουσμάνοφ δώρισε στο Ολυμπιακό μουσείο το μανιφέστο του ντε Κουμπερτέν

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ ήταν ο αγοραστής του αρχικού Ολυμπιακού μανιφέστου του 1892, που είναι το πιο ακριβό κομμ...


Ο Ουσμάνοφ δώρισε στο Ολυμπιακό μουσείο το μανιφέστο του ντε Κουμπερτέν

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ ήταν ο αγοραστής του αρχικού Ολυμπιακού μανιφέστου του 1892, που είναι το πιο ακριβό κομμάτι των αθλητικών αναμνηστικών που πωλήθηκε ποτέ σε πλειστηριασμό και το οποίο δώρισε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λoζάνης.

Ο επιχειρηματίας, επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας ξιφασκίας, αγόρασε το έγγραφο 14 σελίδων που είχε γράψει ο ιδρυτής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Πιερ ντε Κουμπερτέν για την επανασύσταση των αρχαίων ελληνικών Αγώνων, έναντι του ποσού ρεκόρ των 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία που έγινε τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της ιστορίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε τελετή στη Λoζάνη (έδρα της ΔΟΕ) και στο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου.

«Σε ένα επίπεδο, είμαστε μάρτυρες αυτού του ιστορικού εγγράφου, του χειρόγραφου της ομιλίας που έθεσε τα φιλοσοφικά θεμέλια του Ολυμπιακού Κινήματος. Σε άλλο επίπεδο, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, με αυτό το χειρόγραφο να επιστρέφει στο Ολυμπιακό του σπίτι, στο μέρος όπου ανήκει», πρόσθεσε.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Ουσμάνοφ, υπογραμμίζοντας ότι το έγγραφο έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του. «Αυτό το χειρόγραφο είναι το μανιφέστο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω ότι το Ολυμπιακό Μουσείο είναι το καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενήσει αυτό το ανεκτίμητο χειρόγραφο», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια