Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Δαίδαλο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Daidalos at Work. A phenomenological approach to the stu...


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Δαίδαλο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Daidalos at Work. A phenomenological approach to the study of Minoan Architecture», την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Δρ Κλαίρη Παλυβού, ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Δρ Γιώργος Ρεθεμιωτάκης, Επίτιμος Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.

Με αναφορά στον μυθικό Δαίδαλο, το αρχέτυπο του «αρχιτέκτονα επί το έργον», το βιβλίο πραγματεύεται την αρχιτεκτονική της Μινωικής Κρήτης μέσα από την ανάλυση παραμέτρων και στόχων που υπαγόρευσαν τον σχεδιασμό των Μινωικών κτηρίων, και ιδιαίτερα των μνημειακών συγκροτημάτων, όπως του ανακτόρου της Κνωσού.

Οι πολλαπλές έννοιες και επιδράσεις της αρχιτεκτονικής παρουσιάζονται μέσα από το θεωρητικό πλαίσιο της φαινομενολογίας, μια προσέγγιση που διερευνά την πολυπλοκότητα των αρχιτεκτονικών επιλογών και εφαρμόζεται στη διερεύνηση της Μινωικής αρχιτεκτονικής και των επιμέρους χαρακτηριστικών της, όπως είναι τα δομικά συστατικά, οι αρχές σχεδιασμού και λειτουργίας, η τέχνη, αλλά κυρίως οι τρόποι αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με το περιβάλλον.

Το βιβλίο μας προσφέρει μια θεώρηση του Μινωικού κόσμου μέσω της αρχιτεκτονικής του και αναδεικνύει τα στοιχεία «μοντερνισμού» που τη χαρακτηρίζουν. Αίθουσα Διαλέξεων του Α.Μ.Η. (στον όροφο του Μουσείου) Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00

Είσοδος ελεύθερη.


Πηγή: ekriti

Δεν υπάρχουν σχόλια