Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αλόννησος: Με 5 κάμερες live εικόνα από τον «Παρθενώνα των Ναυαγίων»

Ο «Παρθενώνας των Ναυαγίων», το Ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, «ανοίγει» στο καταδυτικό κοινό αλλά και σε όσους θέλουν να δουν ...

Αλόννησος: Με 5 κάμερες live εικόνα από τον «Παρθενώνα των Ναυαγίων»

Ο «Παρθενώνας των Ναυαγίων», το Ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, «ανοίγει» στο καταδυτικό κοινό αλλά και σε όσους θέλουν να δουν το σπάνιο αυτό αρχαιολογικό εύρημα από την οθόνη του υπολογιστή τους. 

Με πέντε κάμερες, Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρει στους εικονικούς επισκέπτες πλάνα από το ναυάγιο της Αλοννήσου σε πραγματικό χρόνο. Το υποβρύχιο μουσείο που δημιούργησε η Περιφέρειά γύρω από το αρχαιότερο ναυάγιο που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, έχει αποσπάσει ήδη δυο βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θεωρούνταν και ήταν δύσκολο στην υλοποίησή του, ωστόσο επιτεύχθηκε.    

Σημειώνεται ότι κοντά στη νησίδα Περιστέρα της Αλοννήσου σε βάθος 25 μέτρων, εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής. Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 4.000 αμφορείς, πριν ναυαγήσει. Ο αριθμός των αμφορέων, η κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το καθιστούν ένα μοναδικό αξιοθέατο.   

Το πλοίο βυθίστηκε μεταξύ του 425 και 415 π.Χ. και μετέφερε εμπόρευμα κρασιού από τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, όπως η Μένδη στη Χαλκιδική και τα νησιά των Σποράδων, Σκόπελος και Αλόννησος.   

«Η διαφορετικότητα θα φέρνει την επισκεψιμότητα»    

«Όταν πολλοί μιλούν στην Ελλάδα για καινοτομία, η Θεσσαλία κάνει καινοτομία στην πράξη» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στο trikalavoice.gr υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για καινοτομία όχι για την εικόνα αλλά με έργα ουσίας.   

«Τέτοια καλά παραδείγματα αξίζει να βρουν μιμητές παντού. Είμαστε περήφανοι για τον "Παρθενώνα των ναυαγίων" που η αξιοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα της Αλοννήσου και των νησιών μας. Η Θεσσαλία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, του διαφορετικού και ποιοτικού τουρισμού. Η διαφορετικότητα θα φέρνει στο εξής την επισκεψιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Εικόνες από το ναυάγιο μπορείτε να δείτε εδώ.  

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια