Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωσία: Το μουσείο Ερμιτάζ ζητάει επειγόντως βοήθεια από την κυβέρνηση

Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο μουσείο έχει απωλέσει το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

Ρωσία: Το μουσείο Ερμιτάζ ζητάει επειγόντως βοήθεια από την κυβέρνηση

Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο μουσείο έχει απωλέσει το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο μουσείο Ερμιτάζ που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, βιώνει δραματικές καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς κατά την περίοδο αυτή των περιοριστικών μέτρων, που είναι κλειστό για τους επισκέπτες, δεν έχει κανένα έσοδο, με αποτέλεσμα να έχει απωλέσει το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου Μιχαήλ Πιοτρόφσκι.



Αυτή την στιγμή ο προϋπολογισμός του μουσείου, λέει ο Πιοτρόφσκι δαπανάται για την καταβολή των μισθών του προσωπικού και για τα λειτουργικά έξοδα του μουσείου. «Στην παρούσα φάση διεξάγουμε συνομιλίες με την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε για τις δαπάνες αυτές που συρρικνώνουν τον προϋπολογισμό» δηλώνει ο Πιοτρόφσκι, κρούοντας το κώδωνα κινδύνου για την περαιτέρω λειτουργία του μουσείου.

Ο διευθυντής του Ερμιτάζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η δεινή οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το μουσείο να έχει αντίκτυπο στις αποδοχές του προσωπικού του. Επισήμανε μάλιστα ότι η διεύθυνση του μουσείου προσπαθεί να κατανείμει τα κονδύλια που έχει στην διάθεση της κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μουσείο να μπορεί να λειτουργεί σ’ αυτές τις συνθήκες.

Ο Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, δήλωσε ότι μεταξύ των υπάλληλων του μουσείου δεν έχει υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού Τα μουσεία γενικά υφίστανται μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο Πιοτρόφσκι, θεωρώντας ότι το κράτος πρέπει να τις καλύπτει. «Από εμάς ζητούσαν διαρκώς να έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα και μεγάλα έσοδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, έχουν πλήρως εξαφανισθεί», επεσήμανε ο Πιροτρόφσκι, περιγράφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την δραματική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το μουσείο Ερμιτάζ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Πολιτισμού μελετά τα μέτρα στήριξης των ιδρυμάτων πολιτισμού και σχεδιάζει να καλύψει τα απωλεσθέντα κέρδη των μεγάλων θέατρων και μουσείων εξαιτίας της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας τους.


Πηγή: News247με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια