Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ναός της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία

Η τοποθεσία του ναού της Αφροδίτης  στη χερσόνησο του Cesme στη δυτική Τουρκία Ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ερείπια ενός ναού της ...

Ναός της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία
Η τοποθεσία του ναού της Αφροδίτης 
στη χερσόνησο του Cesme στη δυτική Τουρκία

Ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ερείπια ενός ναού της Αφροδίτης, ηλικίας 2.500 ετών στη χερσόνησο του Cesme στα δυτικά της Τουρκίας.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας είναι η αποκάλυψη 1.600 τ.μ. αρχαιολογικών χώρων που καλύπτουν τμήματα των αρχαίων περιοχών, Βούρλα (σημερινό Urla), Κύσος (σημερινό Cesmeκαι Τέω (σημερινό Seferihisar ) στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.

Επιπλέον αποκαλύφθηκαν 35 οικισμοί της προϊστορικής εποχής, εκ των οποίων οι 16 χρονολογούνται στα τέλη της Νεολιθικής περιόδου.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, η Elif Koparal από το Πανεπιστήμιο Mimar Sinan, επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή, δήλωσε ότι ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό δίκτυο της περιοχής.

Ναός της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία
Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του ναού της Αφροδίτης 2.500 ετών

Ναός της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία
Γενική άποψη των αρχαίων Βούρλων στη Σμύρνη

«Κατά την επιφανειακή έρευνα εντοπίσαμε τον Ναό της Αφροδίτης που χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ. Είναι μια συναρπαστική και εντυπωσιακή ανακάλυψη», σημείωσε η Koparal.

Επισήμανε ότι τα πρώτα ίχνη του ναού είχαν εντοπιστεί το 2016 και υπήρχαν σχετικές επιστημονικές ανακοινώσεις σε περιοδικό.

Εφιστώντας την απειλή που δημιουργούν οι αρχαιοκάπηλοι και η αστικοποίηση των ιστορικών χώρων, η Koparal είπε ότι η ομάδα της συνεργάστηκε με τους ντόπιους για την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών.


Πηγή: The Archaeology News Network





Δεν υπάρχουν σχόλια