Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εικονική περιήγηση στο Met όπου ο επισκέπτης μπορεί να «δανειστεί» τα πιο διάσημα έργα Τέχνης

Η υπηρεσία Met Unframed, είναι μια εκτεταμένη, υπερρεαλιστική εικονική ανακατασκευή του μουσείου και των γκαλερί του. «Όπου κι αν βρίσκεστε ...

Εικονική περιήγηση στο Met όπου ο επισκέπτης μπορεί να «δανειστεί» τα πιο διάσημα έργα Τέχνης

Η υπηρεσία Met Unframed, είναι μια εκτεταμένη, υπερρεαλιστική εικονική ανακατασκευή του μουσείου και των γκαλερί του.

«Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, ζήστε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης όπως ποτέ άλλοτε! Οι εικονικές πόρτες στο The Met Unframed είναι τώρα ανοιχτές» ανακοίνωσε το μουσείο.   

Το Met μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ανεξαρτήτως από το πού βρίσκονται, να ζήσουν την εμπειρία του Μουσείου με έναν ξεχωριστό τρόπο. ⁣ 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Verizon, o επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει 13 αποκλειστικά ψηφιακές γκαλερί, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις μικρές, αόρατες λεπτομέρειες στα έργα τέχνης του Μουσείου. Το σπουδαιότερο όλων ωστόσο, είναι ότι επισκέπτης μπορεί ακόμα και να «δανειστεί» μερικά από τα αριστουργήματα.   

Ενώ το ίδρυμα έχει ήδη ανοίξει ξανά εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, εκτελεί ταυτόχρονα και μια εικονική περιοδεία που επιτρέπει στους λάτρεις της τέχνης από όλον τον κόσμο να εξερευνήσουν τις συλλογές του με έναν διασκεδαστικό και ιδιαίτερο τρόπο που δεν μπορεί να παρέχει η φυσική εμπειρία.   

Η υπηρεσία Met Unframed, είναι μια εκτεταμένη, υπερρεαλιστική εικονική ανακατασκευή του Met και των γκαλερί του.   

Όλοι οι καλεσμένοι ξεκινούν από τη νέα εμπειρία της Μεγάλης Αίθουσας, όπου μπορούν να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στις ψηφιακές εκδόσεις των ενοτήτων «Power», «Home», «Nature» ή «Journey».   

Για να περιηγηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή στο smartphone ή στη συσκευή τους, που τους επιτρέπει να βλέπουν περιμετρικά τον χώρο. Η όλη εμπειρία διαθέτει 13 γκαλερί και σχεδόν 50 έργα τέχνης από τη συλλογή του Met, εξηγεί το μουσείο. Σε αυτά περιλαμβάνονται κομμάτια των Rembrandt, Vincent van Gogh και άλλων θρυλικών καλλιτεχνών, καθώς και αντίκες.   

Το ιδιαίτερο στο The Met Unframed είναι ότι τα έργα τέχνης ενσωματώνουν μίνι-παιχνίδια, όπως αινίγματα και ερωτήσεις σχετικά με κάποια ασήμαντα πράγματα, που παρακινούν τον επισκέπτη να παρατηρήσει πιο προσεκτικά. Εάν κερδίσει αρκετά παιχνίδια, μπορεί να πάρει τα αριστουργήματα στο σπίτι του. Μόνο ψηφιακά, φυσικά. Κάθε έργο τέχνης μπορεί να το «δανειστεί» ο κάθε χρήστης για διάστημα έως και 15 λεπτά.   

Το Met Unframed, είναι μια εμπειρία μόνο για κινητά, και οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν δωρεάν στο themetunframed.com έως τα μέσα Φεβρουαρίου. 


Πηγή: LiFO




Δεν υπάρχουν σχόλια