Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιστορικός περίπατος στο Ρέθυμνο του 1821

Ο  πρώτος ιστορικός περίπατος στο Ρέθυμνο του 1821,  της σειράς «Μου ξανάρχονται ένα ένα, χρόνια δοξασμένα» ,θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα ...

Ιστορικός περίπατος στο Ρέθυμνο του 1821

Ο  πρώτος ιστορικός περίπατος στο Ρέθυμνο του 1821,  της σειράς «Μου ξανάρχονται ένα ένα, χρόνια δοξασμένα» ,θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Ιουλίου  από τις  7 το απόγευμα.

Στο ξεκίνημα αυτός ο περίπατος, τον οποίο θα εμψυχώσει ο ιστορικός ερευνητής δρ Χάρης Στρατιδάκης, αφορά στην πόλη του Ρεθύμνου, η οποία κατά την περίοδο της Επανάστασης ασφυκτιούσε μέσα στα τείχη της.


Η περιήγηση περιλαμβάνει δέκα στάσεις

Ο ιστορικός περίπατος θα έχει ως τελευταία στάση την πλατεία της Νομαρχίας, για περιήγηση στην εκεί Έκθεση «1821. Η Κρήτη και η Επανάσταση» του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη μετά τις ξεναγήσεις προβολή-συζήτηση. Εκεί οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι περισσότεροι, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα.

Δήλωση συμμετοχής στον Χάρη Στρατιδάκη στο τηλέφωνο 6974026196. Διοργανώνεται από τις Ημέρες Ρεθύμνου 2021 και εντάσσεται στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης.

Θα βιντεοσκοπηθεί από τον υπεύθυνο του φεστιβάλ και αντιδήμαρχο Θωμά Κρεβετζάκη, ο οποίος θα τον αναρτήσει στη συνέχεια στον διαδικτυακό του τόπο, για όσους και όσες ενδιαφέρονται αλλά δεν μπορέσουν να παρευρεθούν. Η προβολή και συζήτηση θα γίνει στις 21.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, καθοριζόμενη οπωσδήποτε από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Πηγή: Πατρίς



Δεν υπάρχουν σχόλια