Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης του κοινού σε παλιά οθωμανική οικία

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ποδηλατόδρομος έως το τέλος του 2021, και δεν σταματά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, όπως λέει ο προϊστάμενος, Π. Τρ...

Ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης του κοινού σε παλιά οθωμανική οικία

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ποδηλατόδρομος έως το τέλος του 2021, και δεν σταματά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, όπως λέει ο προϊστάμενος, Π. Τριανταφυλλίδης.

Πέρα από τις δράσεις και το έργο που προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και έχουμε αναδείξει, μιλήσαμε με τον Έφορο, Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τις «τρέχουσες» εργασίες που είναι πολλές και δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Λήμνο για το έργο στην Ηφαιστεία, ενώ εκσυγχρονίζεται και ο δεύτερος όροφος του μουσείου.

Στα δικά μας, της Λέσβου, είναι γνωστό ότι γίνονται εργασίες στο Κάστρο του Μολύβου, ενώ το έργο έλαβε παράταση ενός χρόνου ώστε να τοποθετηθούν τουαλέτες, μια που δεν υπήρχαν ποτέ χώροι υγιεινής, να προχωρήσουν τα αποστραγγιστικά δίκτυα και να διαμορφωθεί εκθεσιακός χώρος κάτω από τη σκηνή του μεσαιωνικού κάστρου.

Ο ποδηλατόδρομος στα Τσαμάκια ολοκληρώνεται έως τέλος του χρόνου, όπου με κονιάματα θα οριοθετηθεί ο χώρος για τους ποδηλάτες.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η αξιοποίηση δύο οθωμανικών οικιών. Η μία που θα χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικά προγράμματα και η δεύτερη ως ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης του κοινού, όπου οι επισκέπτες εκτός από χάρτες των αρχαιολογικών μνημείων θα ενημερώνονται και για τουριστικές διαδρομές. Έχει γίνει μάλιστα και σχετική πρόσκληση σε άλλους φορείς για τη διαμόρφωσή τους.


Ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης του κοινού σε παλιά οθωμανική οικία

Μετρώντας ήδη δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Ιουλίου, 22 του μηνός στις αποθήκες Σαπλιτζά στοΚάτω Κάστρο και του Αυγούστου 21 και 22 Αυγούστου στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 


Πηγή: Α. Παζιάνου, Στο Νησί



Δεν υπάρχουν σχόλια